GANTOISE(°26/10/1989 +22/04/2024)

Gantoise werd diep getroffen door het droevig nieuws van het plots overlijden van haar lid Olivier Steenhaut.

Olivier was jarenlang een zeer trouwen en gewaardeerd hockeyspeler op Gantoise waar hij de laatste jaren een van de bezielers was van de Heren 2 ploeg van Gantoise en recent van de Leopard 3 ploeg.

Wij laten hierbij graag zijn ploegmaats aan het woord  over hun betreurde copain:

“Als een van de "founding fathers" van de Heren 2-ploeg heeft Olivier ons op talloze manieren geïnspireerd. “Oli the wall” heeft ervoor gezorgd dat door een gebrek aan tegengoals we als team opeenvolgende jaren kampioenschappen hebben genoten. Hij vormde de fundamenten van de katapult die onze ploeg doorheen de open league naar eredivisie lanceerde.

Alleen zou het niet lukken, en dat wist hij, dus heeft onze “poulain” zijn tweede grootste talent ook doorheen de jaren uitgespeeld. Olivier was een meester in het aantrekken van nieuw talent. Zo kon hij naast het veld de harten (en dorst) van nieuwe jonkies veroveren door animatie te voorzien in de derde time. Niet alleen jonkies werden aangetrokken tot de ploeg maar ook zijn beste vrienden kwamen zelfs van Antwerpen en Brussel om met deze legende op een veld te kunnen staan. Over talenten gesproken, heeft, volgens eigen zeggen, Pascal Kina hem ooit het grootste talent van de Gantoise genoemd. Daar twijfelde niemand aan… en Olivier won er zelfs een prijs mee op onze jaarlijkse “awards-ceremonie”.

Wegens een acuut gebrek aan plaats in zijn enorme medaille-kast vermelde hij ettelijke malen dat zijn taak als founding father er op zat en dat hij in “eer” afscheid zou nemen van de ploeg. Maar zoals we hem kennen was de drang om iedereen te blijven entertainen te groot. Oli bleef nog 3 jaar super actief in de verdediging van de Heren 2.

Naast zijn pirouette-achtige dribbels op het veld had Olivier ook een grote trukendoos naast het veld. Zo benoemde hij zichzelf tot zelfverklaarde journalist van de derde time. Hij zorgde niet enkel voor wekelijkse foto’s van de sfeer, maar ging ook steeds de “dick” van de match interviewen (en zorgde daarbij voor de nodige troost).

Maar het was niet alleen Olivier die de  ploeg veel bijbracht. Ook wij hebben hem als “papy van de ploeg” het een en ander geleerd mbt de sociale media. Zo ontdekte hij het concept van GIFs op een zonnige namiddag op Gantoise. Het is een understatement om te zeggen dat hij vanaf dan niet meer veel meer met woorden communiceerde in onze WhatsApp-groep maar eerder met grappige beelden.

Olivier, je wordt zo erg gemist. Niet alleen als ploegmaat, maar vooral als vriend, als inspiratie voor velen. Maar weet dat een ding zeker is: je hebt jouw stempel gedrukt bij deze hechte groep, en die blijft voor altijd.”

Gantoise wenst veel sterkte toe aan de ouders Didier en Solange Steenhaut (die tevens jarenlang actief waren binnen de club), aan zijn lieve echtgenote Helena en aan zijn schattige dochtertjes Alix en Joanne (die inmiddels in het spoor van hun papa een mooie sportieve carrière op Gantoise hebben aangevat), de ploeggenoten en allen die Olivier genegen.


Vanaf vrijdag 15 maart tot vermoedelijk eind mei start een nieuwe fase van de werken voor de nieuwe fietsbrug ter hoogte van de Noorderlaan.

Hierdoor zal de het autoverkeer op de Noorderlaan, ter hoogte van het dierenasiel en van de fietsbrug, worden onderbroken

De sites Gantoise Noorderlaan 10 en Noorderlaan 25 zullen als volgt bereikbaar zijn:

 • voetgangers en fietsers behouden de doorgang in de beide richtingen op de Noorderlaan
 • autoverkeer: de Noorderlaan is bereikbaar via de afrit op de R4 of via Drongensesteenweg en Halfweg. Het autoverkeer is in de beide richtingen toegelaten op de Noorderlaan tot aan de parking van Gantoise Noorderlaan 10.
  Kom je vanuit het centrum van Gent (stadsring R40 of Europalaan) naar de Gantoise, dan kan volg je de omleiding via de Zuiderlaan.

 

Op 11 en 12 mei 2024 vindt de Internationale Roeiregatta plaats op de Watersportbaan. Er geldt dit weekend een parkeerverbod op de ganse Noorderlaan.

Gezien de parkeercapaciteit binnen onze sites niet volstaat om ten alle tijde alle voertuigen van bezoekers op te vangen, nodigen we onze leden en bezoekers uit om te parkeren, hetzij aan de Drongensesteenweg, hetzij in de wijk MALEM, hetzij te parkeren op de Parking van het nabijgelegen ziekenhuis Jan Palfijn. Opgelet op sommige plaatsen geldt er een regime van betalend parkeren!

Gelieve dus zeker tijdig naar de club te komen en de wegomlegging + wandelafstand in te calculeren in jullie tijdsschema.

Je herkent hem aan zijn gulle lach, zijn helpende handen, maar vooral aan zijn deuntjes: geen feestje op Gantoise of Wim De Keyser (aka Dj L'Empereur) maakt ze nog leuker met zijn muziek. Dank aan deze fervente G-Forcer, voor wie geen moeite te veel is.

 

Gantoise heeft zich voor het derde opeenvolgende jaar gekwalificeerd voor de finales van de play-offs van de Ion Hockey League, zowel met de Dames 1 als met de Heren 1, wat een unieke prestatie op zich is!
 
De dames staan voor het vierde opeenvolgende jaar in de finale en streven ernaar hun vijfde titel te veroveren. Zij wonnen deze titel al in 2009, 2021, 2022 en 2023. Tegenstander wordt Braxgata dat na een spannende strijd in de halve finales net iets sterker was dan Dragons. 
 
De heren spelen voor de tweede keer na elkaar de finale tegen Watducks en zijn vastbesloten om hun titel te verlengen.
 
Zijn jullie klaar voor het hockeyweekend van het jaar?
 • De wedstrijden vinden plaats in Wilrijk en zijn live te volgen op Playsports
 • Er blijven enkel nog kaarten over voor zaterdag.
 • Zondag is het stadion van 3.200 toeschouwers volledig uitverkocht
 
 

 

Achter de schermen van Gantoise zoemen bezige bijtjes. Het kloppend hart van de tofste sportclub van West-Europa bestaat uit maar liefst twaalf directiecomités met tientallen leden. Elke dag weer houden zij -geheel vrijwillig!- de boîte draaiende. Wie doet de wedstrijdplanning, coördineert het onderhoud van de terreinen en zet zijn schouders onder de sponsorwerving? Wie organiseert tornooien, houdt nauwkeurig de boekhouding bij, schrijft de Gantoise Gazet en zorgt dat elk match op rolletjes verloopt? Wie zijn ze, wat drijft hen? In 2024 zijn deze helden geen nobele onbekenden meer. 

We zetten in elke Gantoise Gazet een directiecomité in de kijker. Deze week is het Arthur Derom, voorzitter DC Sponsoring.

Dag Arthur, hoe ben je DC-voorzitter geworden? 

'Op een dag kwam Alexander Saverys bij mij aan de deur kloppen. Hij zei dat hij op zoek was naar nieuwe leden in DC sponsoring. Hij wou het team 'verjongen'. Ik heb niet lang getwijfeld. Ik wou eens iets 'teruggeven' aan de club. Een paar jaar later vroeg hij of ik voorzitter wou worden. Ook toen heb ik niet lang getwijfeld.'

Wat zijn je taken op Gantoise? 

'Onze huidige sponsors tevreden houden. Ervoor zorgen dat ze de nodige return krijgen voor de investering en de steun die ze geven aan de club. Daarnaast op zoek gaan naar nieuwe sponsors natuurlijk. Als er interesse is, aarzel zeker niet om mij te contacteren: +32472 82 31 28. Met veel plezier neem ik even te tijd om te luisteren en de verschillende mogelijkheden meer in detail te bespreken.'

Wie zijn je teamleden?

'Alexander Saverys, Olivier De Vos, Emma Dhooghe, Wim De Keyser, Yves Windey, Francis Gevaert, Fabrice Vermeulen en Fabrice RoggeEn niet vergeten onze twee kersverse leden: Gauthier Lannoy en Luk Kelles! Bedankt hiervoor! Zij hebben deze week bevestigd. Ik wil ze allemaal één voor één bedanken want zonder hen zou ik het niet kunnen. Ze geven mij de nodige energie om dit te doen.'

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe als voorzitter DC Sponsoring?

'Tjah, dubbel kampioen vorig jaar natuurlijk! Eerst en vooral voor de club, maar wat een schitterende return ook voor onze partners! Laten we hopen dat we dit nog zoveel mogelijk kunnen herhalen.'

Heb je nog een bericht voor alle leden? 

Geniet van deze prachtige club, enthousiasmeer en geef een klein beetje terug daar waar het kan. We zijn tenslotte één grote vzw-familie!

 

.

 

 

 
 
Beste Gantoise-leden,
Beste G-Forcers,
 
De maand mei staat traditiegetrouw in het teken van communies, lentefeesten en de start van muziekfestivals. Maar bij Gantoise staat die in het teken van de Play-Offs. It’s Play-off time! 
 
Onze Dames 1- en Heren 1- ploegen hebben zich voor het derde jaar op rij gekwalificeerd voor de halve finales van de Play-offs. Dit is op zich al een unieke sportieve prestatie. Maar de drang om te blijven winnen is groot, zeer groot, bij zowel de spelers als staff. Bij jou toch ook? 
 
Ondanks alle uitdagingen en obstakels die ze onderweg zijn tegengekomen, hebben onze Heren 1 zich op miraculeuze wijze weten te plaatsen voor deze cruciale fase van het kampioenschap. Ze nemen het op tegen de autoritaire leider van de reguliere competitie, Léopold, van topschutter Tom Boon
 
Onze dames nemen het op tegen het Watducks van Aisling D’Hooghe. Watducks kwalificeerde zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie dankzij een 0-4 overwinning tegen Victory. Onze dames zijn vastberaden om hun vierde titel op rij te winnen. 
 
En omdat het leven vol uitdagingen zit...  een paar challenges:
 1. Iedereen in ons schitterend blauw-wit! We blazen het groen-wit van Watducks en het rood-wit van Léopold terug naar huis. 
 2. We vullen een ganse tribune met kinderen. De tien voltalligste ploegen krijgen een meter Fanta en een gratis ijsje.
We halen onze creatieve kant boven: de beste vijf spandoeken krijgen eveneens een meter Fanta aangeboden. 
 
Animatie:
 • Wij voorzien schmink voor wie wil (thanks Britta!)
 • Wij voorzien muzikale omkadering (thanks L'Empereur!) 

We rekenen op jullie steun! Gekleed in blauw en wit en vol enthousiasme duwen we onze beide teams richting finales!

Forza Gantoise!

 

Programma:
 
Zaterdag 4 mei
 • 12u: Watducks - Gantoise (dames)
 • 15u: Gantoise - Léopold (heren)
 
Zondag 5 mei
 • 12u: Gantoise - Watducks (dames)
 • 15u: Léopold - Gantoise (heren)

 

De interclub spelende Gantoise-padellers zijn op kruissnelheid! Maar liefst 22 teams en 178 deelnemers verdedigen tijdens de voorjaarsweekends langs Vlaamse velden en wegen met hart en ziel onze clubkleuren.

Bloed, zweet en tranen gaan na de match over in pintjes en rosé. Onweer, wind en regen veranderen in zonneschijn en rivaliteit wordt vriendschap wanneer na de match verbroederd wordt met de tegenpartij. En zo hoort het ook!

Na drie speelweekends zitten nog 9 teams in de running om de eindronde te halen.

Wij wensen hen ontzettend veel succes en vooral veel spelplezier!

 

 

 

Beste supporters van Gantoise,

Het is zover! Voor onze Heren 1 is de race naar de Final Four in volle gang en jullie club, Gantoise, strijdt mee om een felbegeerd ticket. Wegens een spannende strijd met Watducks, Dragons en Braxgata is iedere match van cruciaal belang. En nu is het tijd om jullie club naar de overwinning te juichen!

De Dames zijn goed op dreef en in volle voorbereiding voor de play-offs. Ook zij verdienen meer dan ooit onze maximale steun! 

Kom massaal naar de wedstrijden nu zondag tegen Herakles (Dames 12u en Heren 15u) en moedig de speelsters en spelers aan om alles te geven op het veld. Laat zien dat jullie achter hen staan en dat jullie geloven in een plekje in de Final Four. Samen kunnen we geschiedenis schrijven en Gantoise naar de overwinning juichen!

Ons horecateam staat ook paraat en het restaurant verwelkomt jullie voor een lekkere BBQ (20€ pp) tussen de wedstrijden door. Geen reservering nodig! 

Mis deze spannende duels niet, want de sfeer zal ongelooflijk zijn. 

De spelers hebben jullie steun hard nodig om die laatste stap te zetten richting play-offs. Samen zijn we onverslaanbaar!

Tot ziens in de Gantoise Hockey Arena en laten we samen juichen voor onze club, Gantoise!

Beste Gantoise vrienden,

Het hockeykampioenschap is razend spannend met bijzonder belangrijke wedstrijden dit en volgend weekend. 
Omdat een Gantoise Night zonder topspelers, noch bijhorende awards geen ‘echte’ Night is hebben we de moeilijke beslissing genomen om die naar een andere datum te verplaatsen.
Bovendien bleek de zaterdag na de Paasvakantie ook niet de allerbeste datum te zijn voor behoorlijk wat leden, dus stellen we deze prachtige avond dan ook liever uit naar een meer passende datum. 
Uitstel is zeker geen afstel! De nieuwe datum wordt snel gecommuniceerd.
En nu: vizier op zondag voor een hopelijk schitterende Super Sunday!
Grote dank voor jullie begrip  

 

Gantoise en Degroof Petercam tekenen nieuwe sponsoringovereenkomst

Investeringshuis Degroof Petercam en Gantoise verlengen hun samenwerking voor een termijn van drie jaar. Zo blijft Degroof Petercam als hoofdsponsor meetimmeren aan de toekomstige successen van Gantoise.

Adel Smaele, regiodirecteur Oost-Vlaanderen Degroof Petercam: “De kernwaarden van Gantoise zijn ambitie, respect en fairplay. Met die aanpak en visie op kwaliteit stijgt de hockeyclub boven het gemiddelde uit. Degroof Petercam deelt deze waarden en is net als Gantoise een topspeler in zijn segment. We openen deuren naar opportuniteiten voor onze cliënten en zetten daarnaast in op sterke partnerschappen die ons toelaten om relevant te zijn in de maatschappij. Ik hoop dat we tegen 2030 een groot tornooi naar Gent kunnen halen, een Europees kampioenschap zou schitterend zijn.”

Om het vernieuwde partnerschap met Gantoise te vieren, verloten we toegangstickets voor Het Kunstuur.

De tentoonstellingen die Het Kunstuur in Mechelen, Hasselt en Roeselare organiseert, zijn uitgegroeid tot een begrip. Als financiële groep met een hart voor kunst zet Degroof Petercam dan ook graag zijn schouders onder dit initiatief. Neem deel en maak kans op een van de 30 gratis duotickets!

Klik hier om deel te nemen. Vul je gegevens in zodat we contact kunnen opnemen als je een duoticket gewonnen hebt. Veel succes!

 

CONTACTS

Voor al uw vragen over onze club
kan u steeds terecht op het secretariaat

Maandag t.e.m. Vrijdag :
9:00-12:00 en 13:00-17:30

TEL: 09 430 90 94

Algemeen:
secretariaat@gantoise.be

Hockey:
hockey@gantoise.be
arbitrage@gantoise.be 

Tennis:
tennis@gantoise.be
tennisschool@gantoise.be 

Padel:
padel@gantoise.be
padelschool@gantoise.be

Dance Academy:
dans@gantoise.be 

CHAMPS Gantoise Shop

CHAMPS Sports Store

Wijmenstraat 1A
9030 Gent
09 236 66 26

shop@gantoise.be

Restaurant

Clubhouses Gantoise Noorderlaan 10 & 25

Openingsuren:

 • Maandag: vanaf 16u
 • Dinsdag: vanaf 16u
 • Woensdag: vanaf 12u
 • Donderdag: vanaf 16u
 • Vrijdag: vanaf 16u
 • Zaterdag: vanaf 8u30
 • Zondag: vanaf 8u30

Reservaties: clubhouse@gantoise.be

            

         

HEAD PARTNER
PLATINUM PARTNERS
DIAMOND PARTNERS
GOLD PARTNERS
MAIN PARTNERS
PARTNERS
GANTOISE MEMBER+

© 2024, website powered by Twizzit.com