GANTOISE

Wegens het aangekondigde stormweer worden alle indoor- en alle outdoortrainingen van donderdag 22 februari 2024 geannuleerd.
Er worden windsnelheden van 80 km/u of meer voorspeld en we willen geen risico's nemen.
Alvast bedankt voor jullie begrip.

Wist je dat elektrische wagens nu ook op de club geladen kunnen worden? We hebben maar liefst tien laadpunten. Trainen, match spelen, of tijdens de les? Vertrek erna met een opgeladen wagen… 

Je hebt misschien het logo van Gantoise Connects al op onze nieuwe totem zien staan. Gantoise Connects is de nieuwe naam voor ons business center en eventlocatie. Wil je vergaderen, een feest plannen, incentives of een sportdag organiseren?  Gantoise Connects staat voor je klaar samen met onze catering- en andere partners. Voor info en vragen kun je terecht bij connects@gantoise.be.

VRT 1 komt binnenkort met een gloednieuw tv-programma: ‘Goed Gespeeld!’ is een productie van VRT in samenwerking met productiehuis De Chinezen en Sport Vlaanderen.

In dit nieuwe spelprogramma, dat zal gepresenteerd worden door Siska Schoeters, nemen elke week vier lokale sportclubs het tegen elkaar op in hun verschillende disciplines.

Elke sportclub wordt vertegenwoordigd door twee atleten van de club en om beurt ontvangen ze de drie andere duo’s op hun eigen sportterreinen, om daar een proef af te leggen die kadert binnen hun eigen sporttak.

Om de thuisploeg geen té groot voordeel te geven bij het uitoefenen van de eigen sport, wordt één van de twee spelers tijdens die proef vervangen door een BV: een ‘Beperkende Vlaming’. Die BV wisselt dus de hele week van team om te zorgen voor een gelijk speelveld.

De club die het meest uitblinkt in alle vier de sporten van die week heeft ‘Goed Gespeeld!’, en wint een mooie prijs dankzij Sport Vlaanderen.

Jullie club in ‘Goed gespeeld!’?

Is dit tv-programma iets voor jullie club? Willen jullie onze mooie hockeysport vertegenwoordigen en nog meer in de kijker zetten?

Schrijf je dan in via deze link

En wie weet, misschien wordt jullie club gecontacteerd door het productiehuis om mee te werken aan ‘Goed Gespeeld!’. Zo maken jullie (leden) kans om super leuke prijzen te winnen!

Tot binnenkort op tv?  

 

Achter de schermen van Gantoise zoemen bezige bijtjes. Het kloppend hart van de tofste sportclub van West-Europa bestaat uit maar liefst twaalf directiecomités met tientallen leden. Elke dag weer houden zij -geheel vrijwillig!- de boîte draaiende. Wie doet de wedstrijdplanning, coördineert het onderhoud van de terreinen en zet zijn schouders onder de sponsorwerving? Wie organiseert tornooien, houdt nauwkeurig de boekhouding bij, schrijft de Gantoise Gazet en zorgt dat elk match op rolletjes verloopt? Wie zijn ze, wat drijft hen? In 2024 zijn deze helden geen nobele onbekenden meer.

Vanaf nu wordt in elke Gantoise Gazet een directiecomité in de kijker gezet. We bijten de spits af met ons aller Charlotte Backx, voorzitter DC Tennis.

Dag Charlotte, hoe ben je DC-voorzitter geworden? 

'Ik heb eerst enkele jaren het tennissecretariaat gedaan. Nadat Marc Van de Vloet aangaf minder tijd te hebben om zich nog 100% te engageren, hebben ze mij gevraagd om voorzitter te worden.'


Wat zijn je taken op Gantoise ? 

'Ik laat onze DC-leden samenwerken om voor onze leden leuke lessen, activiteiten, interclub en tornooien te organiseren. Daarnaast vertegenwoordig ik de belangen van de tennisleden in onze Raad van Bestuur.'


Wie zijn je teamleden?

Samir Bendima

Peter Buijze

Monique de Lophem

Frank De Moerloose

Jan De Paepe

Willem Dhooge

Stefan Meeus

Carolien Oosterlinck

Jean Reyniers

Fabrice Rogge

Cristina Tonesi

Philippe Thibaux

Marc Van de Vloet

Lauriane Claeys

Eline Verstuijf

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe als voorzitter DC Tennis?

'De verhuis van de Tennisstraat naar onze nieuwe thuis aan de Halfweg.'

Heb je nog een bericht voor alle leden? 

'Kom eens kennismaken met tennis tijdens onze stages! Het blijft de mooiste sport, voor jong en oud!'

 

 

Sinds kort is Gantoise in de ban van de spinningkoorts. Summer bodies are made in winter en dat zullen ze op de Cyclo Studio geweten hebben!

Enkele funfacts:

  • Er zijn al 150.000 calorieën verbrand in de Gantoise studio sinds de opening!
  • Momenteel zijn er 17 classes per week en sinds kort zijn er ook twee middaglessen op woensdag en op vrijdag om 12u15u!
  • Er werden al 75.000+ km gefietst in de Gantoise studio sinds de opening! Dat is bijna gelijk aan tweemaal rond de wereld!

 

 

Beste Gantoiseleden,

Op Kerstdag en Nieuwjaarsdag zullen onze clubhouses gesloten zijn.
Op zondag 24 en 31 december zal de bar eveneens gesloten zijn.
Het secretariaat is met verlof tot en met 7 januari 2024.

We wensen jullie fijne feestdagen!

 

Beste Gantoise-leden, beste vrienden,

Terwijl de kerstbomen hun intrede doen en iedereen zich voorbereidt op de gezellige eindejaarsfeesten, blik ik met jullie, onze 3000 leden, graag nog een laatste keer terug op een sportief grand-crujaar 2023!

Het jaar mag historisch genoemd worden voor onze mooie club, want nog nooit in onze bijna meer dan 160-jarige geschiedenis werden onze vaandelploegen Dames en Heren hockey en Heren tennis Belgisch kampioen in hetzelfde jaar.

Een prestatie waar iedereen fier op moet zijn want het is de bekroning van doorgedreven (vrijwilligers)werk, ongelooflijke steun van onze talrijke sponsors en een geloof in ons 2020 (nu 2030) project door jullie allemaal, onze vele leden.  

Natuurlijk is topsport prachtig om te zien, inspirerend voor jong en oud en een van de grote pijlers van onze club, maar het hoofddoel van Gantoise blijft natuurlijk zoveel mogelijk mensen aan het sporten zetten in de best mogelijke omstandigheden. We geloven zo hard in de waarde van sport op welk niveau.

Of je nu pas een sport ontdekt op de club, in vol leerproces zit als ambitieuze jeugdspeler of al jaren op een of twee momenten in de week je favoriete sport komt beoefenen met je boezemvrienden of vriendinnen, iedereen is even belangrijk op Gantoise!

Een goede infrastructuur is daarbij essentieel en vraagt ook veel financiële middelen. Dankzij de coöperatieve, onze sponsors en de lidgeldbijdragen kunnen we nu zowel op de site #10 als #25 genieten van een uitstekende sport- en clubhuisaccomodatie.

Belangrijk om te weten is dat zowel de padel- als hockeyvelden deze winter een (jaarlijkse) grondige reiniging zullen ondergaan.

Toekomstgericht zijn we, samen met de coöperatieve, ook een plan aan het uitwerken voor de site #10. Een van de belangrijke elementen is de overkapping van de padelvelden, zodat ook bij regenweer kan gespeeld worden. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte eens het dossier in een finaal stadium is bij stedenbouw.

De indoor hockeyzaal nam alvast een vliegende start met veel wedstrijden, trainingen en weldra ook stages. We zijn verheugd dat we zo een antwoord hebben kunnen bieden op de vele vragen om ook indoor hockey aan te bieden op Gantoise.

Een ander leuk project waar we al geruime tijd mee bezig zijn is de Gantoise recreational wear. Ideaal als origineel cadeau voor onder de kerstboom! Aarzel niet om met fierheid en liefde jullie kleuren te dragen op en naast het veld. Het blijft immers dé manier om het clubgevoel te versterken.

2023 was ook het jaar van zoveel helpende handen en niet in het minst die van de ‘2030 leden’, die deel uitmaken van een van de vele directiecomités van onze club.

Deze kernvrijwilligers maar ook alle ploegmanagers, oudercoaches, event- en tornooiverantwoordelijken en helpende handen op zaterdagen geven zonder iets terug te vragen hun persoonlijke en kostbare vrije tijd voor hun club.

Mijn diepgemeende dank gaat dan ook uit naar jullie allen die ervoor zorgen dat Gantoise een plek is waar kinderen, ouders en grootouders zich goed voelen, aan lichaamsbeweging kunnen doen én kunnen genieten zonder meer.

Heel belangrijk voor een vzw die geleid wordt door gemotiveerde vrijwilligers is zoveel mogelijk stabiliteit behouden in de ploegen die goed draaien. Natuurlijk is engagement niet eindeloos en is het ook noodzakelijk om af en toe vacante posities in te vullen. Kijk dan ook zeker naar het project van ons directiecomité Gantoise Family genaamd ‘Join our 2030 team!’.

Het is een warme oproep om mee te bouwen aan het Gantoise van vandaag en morgen, niet alleen voor jezelf maar ook voor jullie kinderen en alle volgende generaties!

Wie écht geen tijd heeft om zich in te zetten, kan altijd een kort berichtje laten met constructieve feedback. Wat wil je meer? Wat wil je minder? Waar zijn de verbeterpunten? Wat vind je top? Mail het ons rechtstreeks naar secretariaat@gantoise.be en we houden er maximaal rekening mee want uiteindelijk zetten we ons in voor het welzijn van alle leden. Dit en enkel dit is de grootste drijfveer van ons engagement voor jullie.

Intussen kijken we al uit naar een schitterend 2024 waar we weer stappen voorwaarts gaan zetten en leuke projecten vorm zullen krijgen.

Als een van de grootste sport-vzw’s van het land willen we immers toonaangevend blijven en vooral blijven investeren in de goede ideeën de in elk van jullie schuilen!

Geniet van een mooi eindejaar en tot heel binnenkort op Gantoise,

Fabrice Rogge

Algemeen Voorzitter Vzw Gantoise

Mede namens de raad van bestuur

 

Eindelijk is het zover! Eindelijk kunnen jullie je Gantoise-pulls en toebehoren vervangen door nieuwe.

Het moet gezegd, we waren er allemaal al een tijdje op aan het wachten, maar er komt vrij veel bij kijken!

Webshop, design, keuze merk, keuze welke items wel of niet… samen met onze partner Champs hebben we nu alles op punt gezet.

We hebben gekozen voor een prachtig assortiment aan vesten, leuke sweats and hoodies, en zoveel meer.

Bestellen en bekijken kan niet gemakkelijker zijn op de Gantoise Webshop:

 https://shop.champssport.be/collections/gantoise-shop

Hou de webshop alvast in de gaten want er komt nog meer op jullie af!

Aan de Gantoise-oudercoaches en managers hockey en captains van onze tennis- en padel ploegen: als dank voor jullie fantastisch engagement hebben we een design laten maken speciaal voor jullie !

Een warme oproep om ze in huis te halen, want ook jullie zorgen voor een professionele uitstraling van de ploeg. Opgelet! Deze manager/coach/captain specials komen pas deze week online dus nog even inhouden tot ze er zijn.

Oh ja, als dank voor jullie engagement is er een kleine maar welverdiende korting voorzien!

 

Dat we de sportiefste en enthousiaste kinderen hebben op Gantoise, dat wisten we al. Op 29 november bevestigde Sinterklaas ook dat de Gantoise-kinderen de allerbraafste van het land zijn! De kinderen werden dan ook getrakteerd op snoep, mandarijntjes en een vrolijk feest op de club! Hopelijk noteerden de Pieten correct al de verlanglijstjes en kwamen de gevraagde sticks en tennisracketten in de juiste schoenen terecht… Tot volgend jaar, Sinterklaas!

 

 

CONTACTS

Voor al uw vragen over onze club
kan u steeds terecht op het secretariaat

Maandag t.e.m. Vrijdag :
9:00-12:00 en 13:00-17:30

TEL: 09 430 90 94

Algemeen:
secretariaat@gantoise.be

Hockey:
hockey@gantoise.be
arbitrage@gantoise.be 

Tennis:
tennis@gantoise.be
tennisschool@gantoise.be 

Padel:
padel@gantoise.be
padelschool@gantoise.be

Dance Academy:
dans@gantoise.be 

CHAMPS Gantoise Shop

CHAMPS Sports Store

Wijmenstraat 1A
9030 Gent
09 236 66 26

shop@gantoise.be

Restaurant

Clubhouses Gantoise Noorderlaan 10 & 25

Openingsuren:

  • Maandag: vanaf 16u
  • Dinsdag: vanaf 16u
  • Woensdag: vanaf 12u
  • Donderdag: vanaf 16u
  • Vrijdag: vanaf 16u
  • Zaterdag: vanaf 8u30
  • Zondag: vanaf 8u30

Reservaties: clubhouse@gantoise.be

            

         

HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner

© 2023, website powered by Twizzit.com