GANTOISE

Op een zonnige 3 september vond de langverwachte Interclubfinale tennis plaats tussen Gantoise en KTC Diest in de hoogste afdeling bij de mannen. Tennisliefhebbers en supporters waren in groten getale aanwezig om dit spannende duel bij te wonen. Een verslag!

Dubbelspel De Loore Joris / Bemelmans Ruben (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Rojas Olivier / Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19 / 110 ptn nr. 25:

Het eerste dubbelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Joris en Ruben een sterke prestatie leverden en Rojas/Meulemans van KTC Diest versloegen met een score van 6-4, 6-1. Hiermee behaalde Gantoise een voorsprong van 1-0 in de ontmoeting.

Dubbelspel Mertens Yannick / Sijsling Igor (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 / 110 ptn nr. 57 BIS vs. Cleeren Niels / Moschella Gianni (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50 / 105 ptn nr. 83:

In het tweede dubbelspel behaalde Gantoise opnieuw een overwinning, waar Yannick en Igor het duo Cleeren/Moschella versloegen met een score van 6-4, 6-4. Hiermee stond Gantoise 2-0 voor in de ontmoeting.

Dubbelspel Coppejans Kimmer / Desein Niels (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 / 105 ptn nr. 139 vs. Vanlommel Cas / Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het derde dubbelspel werd gedomineerd door Gantoise, waar Kimmer en Niels hun tegenstanders, Vanlommel/Vervloet versloegen met een overtuigende score van 6-2, 6-0. Hiermee bracht Gantoise de score op 3-0 in hun voordeel.

 

Na de dubbelspelen was het tijd voor de enkelspelen

Coppejans Kimmer (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 vs. Rojas Olivier (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19:

De eerste enkelpartij begon met Kimmer Coppejans van Gantoise die zijn tegenstander Olivier Rojas van KTC Diest versloeg met een overtuigende score van 6-2, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 4-0 in de ontmoeting.

De Loore Joris (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 25:

In het tweede enkelspel behield Joris De Loore zijn goede vorm en won met 6-2, 6-3 tegen Stijn Meulemans van KTC Diest. Hiermee stond Gantoise 5-0 voor in de ontmoeting.

Mertens Yannick (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 vs. Cleeren Niels (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50:

Het derde enkelspel was een spannende strijd, maar Yannick Mertens van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-5 tegen Niels Cleeren van KTC Diest. Hiermee bracht Gantoise de score op 6-0 in hun voordeel.

Toen was de buit al binnen voor Gantoise, maar de spelers trakteerden de supporters nog met 3 extra partijen.

Sijsling Igor (Gantoise) - 110 ptn nr. 57 BIS vs. Moschella Gianni (KTC Diest) - 105 ptn nr. 83: Het vierde enkelspel eindigde in het voordeel van Gantoise, waar Igor Sijsling Gianni Moschella van KTC Diest versloeg met een score van 6-3, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 7-0 in de ontmoeting.

Van Dyck Nyo (Gantoise) - 105 ptn nr. 76 vs. Vanlommel Cas (KTC Diest) - 85 ptn:

Het vijfde enkelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Nyo Van Dyck zijn tegenstander, Cas Vanlommel van KTC Diest, versloeg met 6-1, 6-2. Hiermee stond Gantoise op een overtuigende 8-0 voorsprong.

Desein Niels (Gantoise) - 105 ptn nr. 139 vs. Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het zesde enkelspel was een spannende strijd, maar Niels Desein van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-6 (3) tegen Mats Vervloet van KTC Diest. Hiermee sloot Gantoise de ontmoeting af met een klinkende 9-0 overwinning.

Het was een sportieve en spannende dag voor alle betrokkenen, en hoewel KTC Diest deze ontmoeting verloor, verdienen beide teams lof voor hun inzet en sportiviteit op de tennisbaan.

De tennisafdeling van Gantoise behaalde met hun overwinning in de hoogste afdeling bij de mannen de felbegeerde titel van Belgisch kampioen. Dit was het resultaat van hard werk, toewijding en teamwork gedurende het hele seizoen. De spelers en hun coachingsteam kunnen trots zijn op hun prestatie en kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen.

Dit kampioenenjaar zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige en succesvolle jaren voor Gantoise. Gefeliciteerd aan alle atleten, coaches en supporters die hebben bijgedragen aan deze buitengewone prestaties!

Onze mooie club is jullie partner bij uitstek om gezond te blijven en plezier te beleven aan sporten in een leuke sfeer! 
 
We zijn dan ook verheugd om de nieuwe samenwerking met Cyclo Studio mee te delen. 

Cyclo Studio is een hip outdoor spinningconcept dat succesvol is in Sint-Denijs-Westrem, Brussel, Kortrijk en Roeselare.

Wat kan je verwachten tijdens een sessie ?
45 minuten intervaltraining, met opzwepende muziek en motiverende instructors. Het allerbelangrijkste: dit is een workout voor alle fitnessniveaus! 

Waar?
Je vindt onze (overdekte!) Cyclo studio op de site aan Noorderlaan #10 nabij de tribune. 

Wanneer? 
Vanaf maandag 4 september
15+ lessen per week
Altijd buiten! (winter en zomer)

Gantoise-leden krijgen allemaal een gratis testles!
 
De lesuren werden ook aangepast zodat ze maximaal aansluiten op hockeytrainingen zodat ouders kunnen sporten op dezelfde site als hun kinderen. De lesplanning vind je hieronder.

Hoe boeken?
Stap 1: Ga naar www.cyclostudio.be en click "book your class"

Stap 2: Click "abonnementen" en kies locatie: "Gantoise"

Stap 3: Bestel "drop-in" class en maak een account aan

Stap 4: Gebruik actiecode: GANT23 en krijg éénmalig een 100% korting op de drop-in class

Stap 5: Klik na de aankoop op "home" en ga naar "lessen" om jouw fiets te reserveren


Gantoise-leden die een testclass doen bij Cyclo Studio, krijgen daarna ook een unieke promocode die enkel te gebruiken valt door Gantoise-leden!
 
We kijken enthousiast uit naar deze nieuwe activiteit en hopen dat iedereen ervan zal genieten!
 

Binnenkort kun je in het Gantoise Rehab & Performance Center bij Kinepraktijk Wezenbeek en hun topteam ook terecht voor personal training, small group training en bootcamps! In de loop van september zal je één-op-één personal trainingen en small group trainingen kunnen inboeken bij onze personal trainer(s), onder wie Red Lion en Gantoise-speler Antoine Kina. 

Meer geïnteresseerd in een bootcampsessie? Die zullen op vaste tijdstippen plaatsvinden en vereisen geen inschrijving vooraf (meer info volgt). De meeste trainingen en sessies zullen doorgaan op de crossfit-zone van site Dunant (Noorderlaan 10). See u there! Meer info: info@sportkinewezenbeek.be

 

Onze Dames en Heren 1, allebei Belgisch kampioen, komen voor de eerste keer in actie aan de Watersportbaan.

De ploegen zijn ook dit jaar heel sterk en ambitieus. Het belooft weer een schitterend spektakel te worden, met tophockey van de bovenste plank. 

Ook onze G-Force supportersclan zal er zijn met leuke activiteiten voor de kids én ouders, signeersessies na de match en veel meer. Ook blijven eten voor, tijdens of na de wedstrijden zal mogelijk zijn dankzij ons Gantoise Catering team! Meer info voor keuze gerechten en reservaties volgt nog. Blokkeer alvast de hele namiddag! 

Kom onze Dames en Heren ploegen massaal aanmoedigen dit weekend voor de laatste wedstrijden van de reguliere competitie.
Op de affiche staan absolute topwedstrijden in de ION HOCKEY LEAGUE.

WE NEED OUR BLUE-WHITE G-FORCE


Nu zondag nemen onze eerste ploegen het op tegen de Heren 1 en Dames 1 teams van Racing.
Na het EHL-tornooi van afgelopen Paasweekend lgt de focus opnieuw volledig op het Belgisch kampioenschap en zijn dit belangrijke wedsrijden met het oog op de kwalificatie voor de play offs.

Kom onze heren en dames opnieuw massaal aanmoedigen! Onze teams rekenen op hun blauw-witte G-Force aanhang!

 

SUPER SUNDAY invites VINCENT VANASCH

Get ready, want jij kan scoren tegen de nummer 1 keeper van de wereld. The one and only Vincent Vanasch komt samen naar onze Gantoise om aan de G-Force kant van terrein 1 de goal te bewaken.
Kids, are you ready?
Onze kids krijgen de kans hun idool te ontmoeten want na de shoot-out komt er een meet and greet, met fotomoment en signeersessie! Breng jullie posters en spelerstruitje dus maar mee!
Reservaties zijn verplicht via: INSCHRIJVINGSFORMULIER

BLUNCH

Het restaurant THE SERVE is open vanaf 11u00 en serveert jullie in 3 shiften een heerlijke salty 'BLUNCH'.
Geniet van onze uitgebereide keuken en eet met een prachtig zicht op terrein 1. Bij goed weer kunnen jullie zelfs op het terras eten.
Reserveren doe je op voorhand.
Book hier: https://wwc.resengo.com/the_serve_gent

Na de matches zullen er heerlijke burgers gemaakt worden op de Green Egg.

Het is al meer dan 25 jaar een traditie, en dus organiseert Gantoise ook in 2023 het Stropkes Jeugdtornooi op onze hocekeyterreinen aan de Noorderlaan in Gent!
Save the date, spread the word en schrijf je vooral in op hét hockeytornooi voor de Boys en Girls U7 tot en met U12!

 Zaterdag 3 juni 2023:  

 • U10 BOYS, U11 en U12 GIRLS & BOYS (spelen op een half veld)

Zondag 4 juni 2023:

 • U6, U7 en U8 GIRLS & BOYS (spelen op een achtste veld)
 • U10 GIRLS (spelen opeen half veld)

Per leeftijdscategorie en reeks worden er minimaal 4 wedstrijden voorzien van 25 minuten, welke gespreid zijn over de hele dag. Voor de jongste kinderen (U6 - °2017) start het tornooi rond de middag.
Wij streven er ook naar om homogene reeksen samen te stellen zodat elk team leuke en evenwichtige wedstrijden zal spelen. Bij de inschrijving zal je kunnen aangeven in welke reeks (seizoen 2022-2023) jouw team speelt.

De deelname bedraagt:

 • U6 - U7 – U8 : 75 € team van 3 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 
 • U10 t.e.m. U12 : 200 € team van 8 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 

Inbegrepen: lunch en dessert, een goodie bag, mooie prijzen … en uiteraard heel veel fun & hockeyplezier.
Ouders en supporters zijn welkom om zich in te schrijven voor de lunch en de bar aan het terras zal doorlopend open zijn.

KLIK HIER om in te schrijven

Vorig jaar was een overweldigend succes, snel inschrijven is dus de boodschap!KLIK HIER om de foto's van het Stropkes Tornooi 2022 te bekijken

Tot op het Stropkes Tornooi!

Sportieve groeten,
Het Gantoise Team Stropkes Tornooi

Tijdens het Paasweekend vond het EHL Top 8-tornooi plaats in het Nederlandse Amstelveen. Gantoise was als enige Europese club in dit tornooi vertegenwoordigd bij zowel de Dames als de Heren, een unieke sportieve prestatie in de Champions League voor hockeyclubs!
Onze dames speelden op donderdag 6 april de kwartfinale  tegen Club Campo de Madrid, de vicekampioen van vorig seizoen, die niet minder dan acht Spaanse internationals in haar rangen telt. Gantoise kon na een felbevochten wedstrijd enkele doelkansen niet omzetten in doelpunten en moest haar meerdere erkennen in Club Campo de Madrid. Club Campo won de wedstrijd met 3-0 en plaatste zich zo voor de halve finales en later ook voor de finale.
Onze dames wonnen zaterdag de wedstrijd voor de vijfde plaats tegen Pembroke Wanderers HC met 4-1.

Onze heren speelden vrijdag 7 april tegen Atletic Terrassa HC. De spannende en zeer goede wedstrijd eindigde op een gelijkspel (2-2). De shoot-outs moesten beslissen wie het in de halve finale zou opnemen tegen het Rott-Weiss Keulen van Red Lion Vincent Vanasch. Helaas toonde Terrassa zich net iets sterker.
Onze heren speelden zondag hun wedstrijd voor de vijfde plaats tegen Hamburger Polo Club. Ook hier was de eindscore na 60 minuten 2-2.
In de shoot-outreeks toonde Gantoise zich deze keer heel koelbloedig en won ze met een score van 3-2. Net als onze dames eindigen onze heren op een verdienstelijke vijfde plaats.

Proficiat aan onze beide Gantoise-teams en aan de talrijke G-Forcers in het Wagener Stadion. Bedankt voor jullie steun, Gantoise heeft andermaal geschiedenis geschreven!

 

Beste tennisleden,

 

Met veel plezier nodigen we jullie uit voor de seizoensopening van onze tennisclub op zaterdag 16 april. We maken er samen met jullie een gezellige en sportieve dag van.

 

Programma

 • Starten doen we in The Serve met een lekkere brunch die start om 12uur en doorloopt tot 14 uur. (prijs: 28€, kinderen tot 12 jaar betalen 15€)
 • Daarna kunnen we genieten van toptennis tijdens een demowedstrijd tussen een Grand Slamwinnaar en een finalist van de Davis Cup: om 14.30 uur strijden Alexander Blockx en Ruben Bemelmans voor elk punt en voor jullie luidste applaus. Alexander won begin dit jaar de Australian Open bij de junioren. Onze interclubspeler Ruben Bemelmans hoeven we waarschijnlijk niet meer te introduceren. Hij stond samen met het Belgische team in de Davis Cupfinale in 2017 en hing vorig jaar zijn racket aan de haak. Maar voor Gantoise maakt hij nog altijd graag een uitzondering.
 • Na deze prachtige wedstrijd krijgen jullie bovendien de kans om zelf een balletje te slaan met Alexander en Ruben. Dat wil je toch niet missen?
 • Als afsluiter van de dag organiseren Estelle Lefebvre en haar team vanaf 16.30 uur een recreatief dubbeltornooi. Dé kans om nieuwe spelers te leren kennen in een ontspannen ambiance.

 

Praktisch

We vragen jullie om in te schrijven voor de verschillende activiteiten. Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden.

 

12.00 uur       Brunch The Serve : inschrijven                        

14.30 uur       Demowedstrijd : inschrijven                            

15.30 uur       Clinics met Ruben Bemelmans & Alexander Blockx : inschrijven

16.30 uur       Dubbeltornooi : inschrijven                              

 

 

We kijken ernaar uit om jullie talrijk te mogen verwelkomen op deze feestelijke dag!

 

Met sportieve groeten,

 

Names het directiecomité tennis,

 

Charlotte Backx

Voorzitter Gantoise Tennis

Zondag is iedereen weer van harte welkom op Super Sunday!

Kom allemaal in blue and white om onze Gantoise-teams aan te moedigen!

12u00 : Dames 1 vs Royal Victory HC
15u00 : Heren 1 vs Royal Uccle Sport

Instagram: @hockey_be - @ionhockeyleague - @gantoiseclub - @gforcegantoise

Reserveer nu jouw tafeltje en geniet van een heerlijke lunch in ons Restaurant, The Serve. Perfect tafelen tussen de twee matches door met zicht op de hockeyvelden. Ontdek hier onze menukaart.

CONTACTS

Voor al uw vragen over onze club
kan u steeds terecht op het secretariaat

Maandag t.e.m. Vrijdag :
9:00-12:00 en 13:00-17:30

TEL: 09 430 90 94

Algemeen:
secretariaat@gantoise.be

Hockey:
hockey@gantoise.be
arbitrage@gantoise.be 

Tennis:
tennis@gantoise.be
tennisschool@gantoise.be 

Padel:
padel@gantoise.be
padelschool@gantoise.be

Dance Academy:
dans@gantoise.be 

CHAMPS Gantoise Shop

CHAMPS Sports Store

Wijmenstraat 1A
9030 Gent
09 236 66 26

shop@gantoise.be

Restaurant

Clubhouses Gantoise Noorderlaan 10 & 25

Openingsuren:

 • Maandag: vanaf 16u
 • Dinsdag: vanaf 16u
 • Woensdag: vanaf 12u
 • Donderdag: vanaf 16u
 • Vrijdag: vanaf 16u
 • Zaterdag: vanaf 8u30
 • Zondag: vanaf 8u30

Reservaties: clubhouse@gantoise.be

            

         

HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner

© 2023, website powered by Twizzit.com