GANTOISE

Er is een nieuwe editie van de Gantoise wintercup voor volwassenen!

Wie meedoet, speelt op 21 oktober, 19 november, 16 december, 13 januari, 11 februari en 9 maart ’s namiddags wedstrijden in een clubcompetitie op eigen niveau en kan zo punten sparen voor het wintercupklassement. Wie deelneemt aan alle speeldagen betaalt 60 euro. Kun je niet elke keer komen, dan betaal je 12 euro per speeldag. Na elke speeldag is er ook een gezellige afsluiter in ons clubhouse. Schrijf je hier in en geniet deze winter van een gezellige sportieve uitdaging!

 

Een snelle, maar toch gezonde en evenwichtige warme lunch voor de kinderen op woensdag? Dat kan vanaf nu op Gantoise#10. Voor een grote portie betaal je 15 euro, voor een kleine 12 euro. Schuif gezellig aan!

Op een zonnige 3 september vond de langverwachte Interclubfinale tennis plaats tussen Gantoise en KTC Diest in de hoogste afdeling bij de mannen. Tennisliefhebbers en supporters waren in groten getale aanwezig om dit spannende duel bij te wonen. Een verslag!

Dubbelspel De Loore Joris / Bemelmans Ruben (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Rojas Olivier / Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19 / 110 ptn nr. 25:

Het eerste dubbelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Joris en Ruben een sterke prestatie leverden en Rojas/Meulemans van KTC Diest versloegen met een score van 6-4, 6-1. Hiermee behaalde Gantoise een voorsprong van 1-0 in de ontmoeting.

Dubbelspel Mertens Yannick / Sijsling Igor (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 / 110 ptn nr. 57 BIS vs. Cleeren Niels / Moschella Gianni (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50 / 105 ptn nr. 83:

In het tweede dubbelspel behaalde Gantoise opnieuw een overwinning, waar Yannick en Igor het duo Cleeren/Moschella versloegen met een score van 6-4, 6-4. Hiermee stond Gantoise 2-0 voor in de ontmoeting.

Dubbelspel Coppejans Kimmer / Desein Niels (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 / 105 ptn nr. 139 vs. Vanlommel Cas / Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het derde dubbelspel werd gedomineerd door Gantoise, waar Kimmer en Niels hun tegenstanders, Vanlommel/Vervloet versloegen met een overtuigende score van 6-2, 6-0. Hiermee bracht Gantoise de score op 3-0 in hun voordeel.

 

Na de dubbelspelen was het tijd voor de enkelspelen

Coppejans Kimmer (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 vs. Rojas Olivier (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19:

De eerste enkelpartij begon met Kimmer Coppejans van Gantoise die zijn tegenstander Olivier Rojas van KTC Diest versloeg met een overtuigende score van 6-2, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 4-0 in de ontmoeting.

De Loore Joris (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 25:

In het tweede enkelspel behield Joris De Loore zijn goede vorm en won met 6-2, 6-3 tegen Stijn Meulemans van KTC Diest. Hiermee stond Gantoise 5-0 voor in de ontmoeting.

Mertens Yannick (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 vs. Cleeren Niels (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50:

Het derde enkelspel was een spannende strijd, maar Yannick Mertens van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-5 tegen Niels Cleeren van KTC Diest. Hiermee bracht Gantoise de score op 6-0 in hun voordeel.

Toen was de buit al binnen voor Gantoise, maar de spelers trakteerden de supporters nog met 3 extra partijen.

Sijsling Igor (Gantoise) - 110 ptn nr. 57 BIS vs. Moschella Gianni (KTC Diest) - 105 ptn nr. 83: Het vierde enkelspel eindigde in het voordeel van Gantoise, waar Igor Sijsling Gianni Moschella van KTC Diest versloeg met een score van 6-3, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 7-0 in de ontmoeting.

Van Dyck Nyo (Gantoise) - 105 ptn nr. 76 vs. Vanlommel Cas (KTC Diest) - 85 ptn:

Het vijfde enkelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Nyo Van Dyck zijn tegenstander, Cas Vanlommel van KTC Diest, versloeg met 6-1, 6-2. Hiermee stond Gantoise op een overtuigende 8-0 voorsprong.

Desein Niels (Gantoise) - 105 ptn nr. 139 vs. Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het zesde enkelspel was een spannende strijd, maar Niels Desein van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-6 (3) tegen Mats Vervloet van KTC Diest. Hiermee sloot Gantoise de ontmoeting af met een klinkende 9-0 overwinning.

Het was een sportieve en spannende dag voor alle betrokkenen, en hoewel KTC Diest deze ontmoeting verloor, verdienen beide teams lof voor hun inzet en sportiviteit op de tennisbaan.

De tennisafdeling van Gantoise behaalde met hun overwinning in de hoogste afdeling bij de mannen de felbegeerde titel van Belgisch kampioen. Dit was het resultaat van hard werk, toewijding en teamwork gedurende het hele seizoen. De spelers en hun coachingsteam kunnen trots zijn op hun prestatie en kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen.

Dit kampioenenjaar zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige en succesvolle jaren voor Gantoise. Gefeliciteerd aan alle atleten, coaches en supporters die hebben bijgedragen aan deze buitengewone prestaties!

Tradities zijn er om in ere te houden: daarom organiseerde Gantoise Tennis al voor de 52ste het prestigieuze Tornooi van Vlaanderen. In totaal streden 394 spelers in 18 reeksen voor de hoofdprijzen. 80 clubleden gaven het beste van zichzelf en konden mooie resultaten neerzetten. Proficiat aan Wim Cornelis met zijn overwinning bij de Heren 35/6 en Sophie Leten bij de Dames 35/3. 

 

In de topcategorieën Dames en Heren 1 voor het Belgian Circuit (***) zagen onze toeschouwers twee mooie finales. Bij de Heren werd het een strijd tussen Maikel De Boes en Eduardo Peralta-Tello. De overwinning ging in drie sets naar Peralta-Tello (1/6 6/2 6/3). Bij de Dames won Margaux Maquet met 6/2 6/2 van Emeline De Witte

 

Hartelijk dank aan tornooileider Frank De Moerloose, verantwoordelijke officials Jean-Claude De Mey en alle vrijwilligers voor een schitterende organisatie. Dankzij de steun van onze tornooisponsors Neuhaus en Champs konden onze winnaars en finalisten met een mooie prijs naar huis gaan. 

 

Hockey, tennis, padel of alledrie? Verbeter je skills, smeed vriendschapsbanden voor het leven en geniet van de gezonde buitenlucht tijdens een van de toffe zomerstages op Gantoise. Er zijn nog vrije plaatsen, dus waar wacht je op?

GANTOISE JEUGDSTAGES

Zomer – week 8:
ma 21/08 – vrij 25/08

inschrijving

inschrijving

inschrijving

Zomer – week 9:
ma 28/08 – do 31/08

inschrijving

inschrijving

inschrijving

 

Tennis: er zijn nog vrije plaatsen voor de stages in augustus:

 

Zin in een spannende najaarsuitdaging met je tennisvrienden? Schrijf je dan vóór 25 juni in voor de Hoegaarden Tennis Team Cup (de dubbelinterclub)! Vorm een team van vier tot acht spelers en neem het op tegen andere clubteams in vier dubbelwedstrijden per ontmoeting. Er is een Team Cup voor:

 • dubbel dames
 • dubbel heren
 • dubbel gemengd


Je speelt maximaal vier regionale ontmoetingen en geniet van een gezellige teamsfeer en leuke aprèsmomenten. Mis de kans niet om deel uit te maken van dit fantastische evenement! De Teamcup begint tijdens het laatste weekend van augustus.

Meer informatie vind je op de website van Tennis Vlaanderen.

Dus: zoek een team en schrijf dat team vóór 25 juni in via fdemoerloose@gmail.com
Wat geef je door?

 • Je reeks (dames, heren, gemengd)
 • De afdeling waarin jullie spelen (vind je via de link naar de website van Tennis Vlaanderen hierboven)
 • Wie jullie kapitein is
 • De namen van de 4 tot 8 spelers

 

Veel succes!

 

Op zondag 28 mei is het opnieuw tijd voor toptennis op onze club! Onze Heren 1-ploeg neemt het in hun laatste thuiswedstrijd voor de zomer op tegen TC Players. De dubbelwedstrijden starten om 11u, gevolgd door de enkelwedstrijden.

Nog meer interclubnieuws: onze Dames 6 overleefden de poulefase en spelen zaterdag vanaf 14u tegen Zomergem. Ook onze Heren 6 konden zich kwalificeren voor de 1/8ste finales. Zij spelen, net als de Heren 1, op zondag 28 mei. Startuur: 13u.

Supporters op post!

Gantoise Tennis, in samenwerking met Perrier, geeft je de kans om een duoticket te winnen voor hét tennistoernooi van het jaar: Roland Garros! Mis deze unieke gelegenheid niet om de beste spelers ter wereld in actie te zien op het prestigieuze gravel van Parijs en dit op donderdag 1 juni.

Hoe maak je kans op dit geweldige duoticket? Het is heel eenvoudig. Surf naar het wedstrijdformulier en antwoord op onze wedstrijdvraag: hoeveel deelnemers zullen er geregistreerd zijn voor deze wedstrijd op vrijdag 26 mei om 9 uur. Deze winactie loopt tot vrijdag 26 mei - 9 uur.


De winnaar van het duoticket voor Roland Garros wordt vrijdag om 12 uur bekend gemaakt en gecontacteerd per telefoon.


Wacht niet langer! Doe mee met de Gantoise Tennis winactie en maak kans op een onvergetelijke tenniservaring bij Roland Garros. We wensen je veel succes!

 

Beste tennisleden,

 

Met veel plezier nodigen we jullie uit voor de seizoensopening van onze tennisclub op zaterdag 16 april. We maken er samen met jullie een gezellige en sportieve dag van.

 

Programma

 • Starten doen we in The Serve met een lekkere brunch die start om 12uur en doorloopt tot 14 uur. (prijs: 28€, kinderen tot 12 jaar betalen 15€)
 • Daarna kunnen we genieten van toptennis tijdens een demowedstrijd tussen een Grand Slamwinnaar en een finalist van de Davis Cup: om 14.30 uur strijden Alexander Blockx en Ruben Bemelmans voor elk punt en voor jullie luidste applaus. Alexander won begin dit jaar de Australian Open bij de junioren. Onze interclubspeler Ruben Bemelmans hoeven we waarschijnlijk niet meer te introduceren. Hij stond samen met het Belgische team in de Davis Cupfinale in 2017 en hing vorig jaar zijn racket aan de haak. Maar voor Gantoise maakt hij nog altijd graag een uitzondering.
 • Na deze prachtige wedstrijd krijgen jullie bovendien de kans om zelf een balletje te slaan met Alexander en Ruben. Dat wil je toch niet missen?
 • Als afsluiter van de dag organiseren Estelle Lefebvre en haar team vanaf 16.30 uur een recreatief dubbeltornooi. Dé kans om nieuwe spelers te leren kennen in een ontspannen ambiance.

 

Praktisch

We vragen jullie om in te schrijven voor de verschillende activiteiten. Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden.

 

12.00 uur       Brunch The Serve : inschrijven                        

14.30 uur       Demowedstrijd : inschrijven                            

15.30 uur       Clinics met Ruben Bemelmans & Alexander Blockx : inschrijven

16.30 uur       Dubbeltornooi : inschrijven                              

 

 

We kijken ernaar uit om jullie talrijk te mogen verwelkomen op deze feestelijke dag!

 

Met sportieve groeten,

 

Names het directiecomité tennis,

 

Charlotte Backx

Voorzitter Gantoise Tennis

 

Tijdens de schoolvakanties zullen volgende jeugdstages plaatsvinden op GANTOISE:


De full focus hockeystages zijn telkens voor U6 (2018) t.e.m. U14 (2010-2011). Op 21 en 22 augustus is er een keeperstage U10-U14.

De HocKina Camps zijn voor hockeyspelers vanaf U7 t.e.m. U15.
De full focus tennisstages zijn voor jongeren geboren tussen 2006 t.e.m. 2018.
De padelstages tijdens de zomer (week 1 en week 9) zijn voor jongeren geboren in 2007 t.e.m. 2010. De padelstage in week 8 van de zomer is voor jongeren geboren in 2010 t.e.m. 2013.

Meer informatie is terug te vinden in de inschrijvingsformulieren.

GANTOISE JEUGDSTAGES

Zomer – week 1:
ma 3/07 – vrij 7/07

afgesloten

afgesloten 

Zomer – week 2:
ma 10/07 – vrij 14/07

inschrijving

inschrijving 

 

Zomer – week 7:
woe 16/08 – vrij 18/08

 

inschrijving

 

OMNISPORT

Zomer – week 8:
ma 21/08 – vrij 25/08

hockeystage

keeperstage

inschrijving

inschrijving

 

Zomer – week 9:
ma 28/08 – do 31/08

inschrijving

inschrijving

inschrijving

 


 

Terreinreservatie

Restaurant

Clubhouses Gantoise Noorderlaan 10 & 25

Openingsuren:

 • Maandag: vanaf 16u
 • Dinsdag: vanaf 16u
 • Woensdag: vanaf 12u
 • Donderdag: vanaf 16u
 • Vrijdag: vanaf 16u
 • Zaterdag: vanaf 8u30
 • Zondag: vanaf 8u30

Reservaties: clubhouse@gantoise.be

Kalender
  September 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
  October 2023  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
  November 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  January 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner
GANTOISE MEMBER+

© 2023, website powered by Twizzit.com