GANTOISE

Hockey maakt al meer dan 100 jaar deel uit van ons DNA op Gantoise.
Onze jeugdafdeling is de laatste jaren enorm gegroeid. Deze groei is tot stand gekomen door blijvend te investeren in een topinfrastructuur, een professionele omkadering tijdens trainingen en wedstrijden, maximale ondersteuning van alle vrijwilligers die onze hockeyafdeling vorm geven en vooruit duwen. 

Op Gantoise willen zowel competitief als recreatief hockey aanbieden en dit maximaal afgestemd op de verschillende behoeften en ambities van onze jeugdspelers.
De trainingen en coaching van onze jeugdteams zijn dan ook afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën met verschillende focuspunten.
Alle spelers worden gedurende het hele seizoen door onze sportieve staf opgevolgd aan de hand van volgende evaluatiecriteria: techniek - tactiek - fysiek - mentaal & commitment.

De samenstelling van onze jeugdteams gebeurt door onze sportieve staf, waarbij ook rekening gehouden wordt met de grootte van de teams per leeftijdcategorie en de positie van spelers op het veld.

Klik HIER om de volledige visietekst te raadplegen.

Speel je hockey op een andere club en overweeg je om bij Gantoise te hockeyen, dan kan je een testtraining aanvragen door een mail te sturen naar hockey@gantoise.be .
Om je op een efficiënte manier te kunnen evaluaren, organiseren we niet langer een testmoment op één vaste datum, maar zullen we je uitnodigen om deel te nemen aan een training van een team van jouw leeftijdscategorie. 
Gantoise wil ervoor zorgen dat elk lid zich goed voelt binnen onze hockeyclub en dit alles start voor nieuwe leden door het aansluiten bij ploegen met een evenwaardig niveau. En om dit vlot te laten verlopen is het voor ons als club belangrijk dat we juiste keuze kunnen maken op basis van deze kennismaking.
Tijdens deze "testtraining" met een team van jouw leeftijdscategorie, zal je geëvalueerd worden op jouw technische en fysieke kwaliteiten en op het vlak van spelinzicht.

Onze hockeyafdeling is de laatste jaren enorm gegroeid. Deze groei is tot stand gekomen door blijvend te investeren in een topinfrastructuur, een professionele omkadering tijdens trainingen en wedstrijden, maximale ondersteuning van "ouder coaches" en managers, de verdere ontwikkeling van tophockey en de hulp van alle vrijwilligers die onze organisatie vorm geven en vooruit duwen. 

Dit vergt middelen die ter beschikking worden gesteld door lidgelden maar voor een nog belangrijker deel door onze talrijke sponsors. 

Tophockey maakt al meer dan 100 jaar deel uit van ons DNA op Gantoise en zal steeds een belangrijke pijler blijven van onze club. 

Onze beide Dames1 & Heren1 ploegen worden op vandaag reeds samengesteld door verschillende Gantoise talenten. Maar we willen meer ! Het is onze ambitie om nog meer Gantoise jeugd in de eerste ploegen te krijgen. Het niveau is echter bijzonder hoog geworden (onze beide ploegen staan aan de absolute top van België) en dit vergt een duidelijke strategie en keuzes. 

Keuzes voor de club maar ook voor bepaalde spelers die het talent, de drive, de attitude en ambitie hebben om dit doel te verwezenlijken. 

Daarom hebben we het High Potentials programma (HiPo) in het leven geroepen. Dit programma zal in de toekomst nog verder uitgebouwd worden en zal bestaan uit extra fysieke, technische, tactische, mentale & studie begeleiding.  

Meisjes en jongens van U14, U16 en U19 worden op basis van hun hockey potentieel door de sportieve staff geselecteerd en krijgen de kans om dit potentieel extra te ontwikkelen. 

Uiteraard blijven net zoals voor alle jeugdspelers op Gantoise de kwalitatieve ploegtrainingen, het fysiek programma, positieve attitude en ieders inzet de basis van onze werking en de basis van de ontwikkeling. 

Hipo’s zullen een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan dit programma. Het is een engagement en geen verplichting noch een verworven recht maar het biedt wel alle kansen om op topniveau te geraken als deze getalenteerde jeugdspelers dit wensen. 

De selectie gebeurt door onze sportieve staf op basis van hun jarenlange ervaring. De al of niet deelname aan dit programma wordt ook periodiek geëvalueerd en elk jaar hebben jongeren de kans hiervoor geslecteerd te worden. 

We zijn ervan overtuigd dat dergelijke initiatieven ons zullen toelaten om onze sportieve ambities te behalen op vlak van enerzijds resultaten en anderzijds integratie van eigen jeugdspelers binnen onze beide eerste ploegen. 

Wie meer informatie wil hierover kan mailen naar tophockey@gantoise.be

Emma Dhooghe
Voorzitter Gantoise Hockey

Olivier De Vos
Voorzitter Gantoise Tophockey

Fabrice Rogge 
Algemene Voorzitter Gantoise

 

 

 

 

HEAD PARTNER
PLATINUM PARTNERS
DIAMOND PARTNERS
GOLD PARTNERS
MAIN PARTNERS
PARTNERS
GANTOISE MEMBER+

© 2024, website powered by Twizzit.com