Op een zonnige 3 september vond de langverwachte Interclubfinale tennis plaats tussen Gantoise en KTC Diest in de hoogste afdeling bij de mannen. Tennisliefhebbers en supporters waren in groten getale aanwezig om dit spannende duel bij te wonen. Een verslag!

Dubbelspel De Loore Joris / Bemelmans Ruben (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Rojas Olivier / Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19 / 110 ptn nr. 25:

Het eerste dubbelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Joris en Ruben een sterke prestatie leverden en Rojas/Meulemans van KTC Diest versloegen met een score van 6-4, 6-1. Hiermee behaalde Gantoise een voorsprong van 1-0 in de ontmoeting.

Dubbelspel Mertens Yannick / Sijsling Igor (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 / 110 ptn nr. 57 BIS vs. Cleeren Niels / Moschella Gianni (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50 / 105 ptn nr. 83:

In het tweede dubbelspel behaalde Gantoise opnieuw een overwinning, waar Yannick en Igor het duo Cleeren/Moschella versloegen met een score van 6-4, 6-4. Hiermee stond Gantoise 2-0 voor in de ontmoeting.

Dubbelspel Coppejans Kimmer / Desein Niels (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 / 105 ptn nr. 139 vs. Vanlommel Cas / Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het derde dubbelspel werd gedomineerd door Gantoise, waar Kimmer en Niels hun tegenstanders, Vanlommel/Vervloet versloegen met een overtuigende score van 6-2, 6-0. Hiermee bracht Gantoise de score op 3-0 in hun voordeel.

 

Na de dubbelspelen was het tijd voor de enkelspelen

Coppejans Kimmer (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 vs. Rojas Olivier (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19:

De eerste enkelpartij begon met Kimmer Coppejans van Gantoise die zijn tegenstander Olivier Rojas van KTC Diest versloeg met een overtuigende score van 6-2, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 4-0 in de ontmoeting.

De Loore Joris (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 25:

In het tweede enkelspel behield Joris De Loore zijn goede vorm en won met 6-2, 6-3 tegen Stijn Meulemans van KTC Diest. Hiermee stond Gantoise 5-0 voor in de ontmoeting.

Mertens Yannick (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 vs. Cleeren Niels (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50:

Het derde enkelspel was een spannende strijd, maar Yannick Mertens van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-5 tegen Niels Cleeren van KTC Diest. Hiermee bracht Gantoise de score op 6-0 in hun voordeel.

Toen was de buit al binnen voor Gantoise, maar de spelers trakteerden de supporters nog met 3 extra partijen.

Sijsling Igor (Gantoise) - 110 ptn nr. 57 BIS vs. Moschella Gianni (KTC Diest) - 105 ptn nr. 83: Het vierde enkelspel eindigde in het voordeel van Gantoise, waar Igor Sijsling Gianni Moschella van KTC Diest versloeg met een score van 6-3, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 7-0 in de ontmoeting.

Van Dyck Nyo (Gantoise) - 105 ptn nr. 76 vs. Vanlommel Cas (KTC Diest) - 85 ptn:

Het vijfde enkelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Nyo Van Dyck zijn tegenstander, Cas Vanlommel van KTC Diest, versloeg met 6-1, 6-2. Hiermee stond Gantoise op een overtuigende 8-0 voorsprong.

Desein Niels (Gantoise) - 105 ptn nr. 139 vs. Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het zesde enkelspel was een spannende strijd, maar Niels Desein van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-6 (3) tegen Mats Vervloet van KTC Diest. Hiermee sloot Gantoise de ontmoeting af met een klinkende 9-0 overwinning.

Het was een sportieve en spannende dag voor alle betrokkenen, en hoewel KTC Diest deze ontmoeting verloor, verdienen beide teams lof voor hun inzet en sportiviteit op de tennisbaan.

De tennisafdeling van Gantoise behaalde met hun overwinning in de hoogste afdeling bij de mannen de felbegeerde titel van Belgisch kampioen. Dit was het resultaat van hard werk, toewijding en teamwork gedurende het hele seizoen. De spelers en hun coachingsteam kunnen trots zijn op hun prestatie en kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen.

Dit kampioenenjaar zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige en succesvolle jaren voor Gantoise. Gefeliciteerd aan alle atleten, coaches en supporters die hebben bijgedragen aan deze buitengewone prestaties!