GANTOISE

Kom kijken naar topvolleybal bij onze vrienden van VDK Gent!

Zin om een Europese topvolleybalwedstrijd bij te wonen deze week? 

VDK Gent trakteert Gantoise op maar liefst 200 plaatsen voor de wedstrijd van 15/11 om 20u30 in de Edugo-arena tegen Vladost.

Dit is eentje voor de snelle beslissers dus! Topspektakel gegarandeerd!

Wie plaatsen wil, kan snel een mailtje sturen tegen uiterlijk dinsdagavond naar jjg@curalys.be met het gewenste aantal plaatsen.

Een indrukwekkend tafereel en een historisch moment voor Gent: zaterdag kreeg de langverwachte brug over de Watersportbaan haar plaats.

De elegante, blauwe Annie Vande Wielebrug (vernoemd naar de Gentse die als eerste vrouw ooit de wereld rond zeilde) zal binnen enkele maanden fietsers en voetgangers vlotter op hun bestemming brengen. Parkeren aan de overkant zal voor Gantoiseleden en -bezoekers nog makkelijker worden.

Enkele cijfers!

 • Het gevaarte is 90 meter lang, 7 meter breed en weegt 230 ton.

 • Er wordt verwacht dat per dag meer dan 3.000 fietsers en voetgangers gebruik zullen maken van de brug. 

 • Voor de bouw is 229.145 kilogram constructiestaal voorzien, 318 kubieke meter beton en 55.011 kilogram wapeningsstaal. 

 • Met het zelfontworpen zeilschip 'Omoo', naar het gelijknamige boek van Herman Melville, maakte Annie Vande Wiele van 1951 tot 1953 met haar man een reis rond de wereld. Ze was de eerste vrouw die een dergelijke reis met een zeilboot ondernam. 

(Foto: Mieke Decoopman)

Nu vrijdag 20 oktober is het « Oktoberfest » aan de Watersportbaan!

We verwachten jullie op Gantoise #10 voor braadworsten & spitburgers en er zullen ook halve liters bier zijn.

Lederhosen of dirdnl zijn niet verplicht, maar hou jullie niet in….

Op een zonnige 3 september vond de langverwachte Interclubfinale tennis plaats tussen Gantoise en KTC Diest in de hoogste afdeling bij de mannen. Tennisliefhebbers en supporters waren in groten getale aanwezig om dit spannende duel bij te wonen. Een verslag!

Dubbelspel De Loore Joris / Bemelmans Ruben (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Rojas Olivier / Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19 / 110 ptn nr. 25:

Het eerste dubbelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Joris en Ruben een sterke prestatie leverden en Rojas/Meulemans van KTC Diest versloegen met een score van 6-4, 6-1. Hiermee behaalde Gantoise een voorsprong van 1-0 in de ontmoeting.

Dubbelspel Mertens Yannick / Sijsling Igor (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 / 110 ptn nr. 57 BIS vs. Cleeren Niels / Moschella Gianni (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50 / 105 ptn nr. 83:

In het tweede dubbelspel behaalde Gantoise opnieuw een overwinning, waar Yannick en Igor het duo Cleeren/Moschella versloegen met een score van 6-4, 6-4. Hiermee stond Gantoise 2-0 voor in de ontmoeting.

Dubbelspel Coppejans Kimmer / Desein Niels (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 / 105 ptn nr. 139 vs. Vanlommel Cas / Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het derde dubbelspel werd gedomineerd door Gantoise, waar Kimmer en Niels hun tegenstanders, Vanlommel/Vervloet versloegen met een overtuigende score van 6-2, 6-0. Hiermee bracht Gantoise de score op 3-0 in hun voordeel.

 

Na de dubbelspelen was het tijd voor de enkelspelen

Coppejans Kimmer (Gantoise) - 115 ptn nr. 3 vs. Rojas Olivier (KTC Diest) - 110 ptn nr. 19:

De eerste enkelpartij begon met Kimmer Coppejans van Gantoise die zijn tegenstander Olivier Rojas van KTC Diest versloeg met een overtuigende score van 6-2, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 4-0 in de ontmoeting.

De Loore Joris (Gantoise) - 115 ptn nr. 5 vs. Meulemans Stijn (KTC Diest) - 110 ptn nr. 25:

In het tweede enkelspel behield Joris De Loore zijn goede vorm en won met 6-2, 6-3 tegen Stijn Meulemans van KTC Diest. Hiermee stond Gantoise 5-0 voor in de ontmoeting.

Mertens Yannick (Gantoise) - 115 ptn nr. 13 vs. Cleeren Niels (KTC Diest) - 110 ptn nr. 50:

Het derde enkelspel was een spannende strijd, maar Yannick Mertens van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-5 tegen Niels Cleeren van KTC Diest. Hiermee bracht Gantoise de score op 6-0 in hun voordeel.

Toen was de buit al binnen voor Gantoise, maar de spelers trakteerden de supporters nog met 3 extra partijen.

Sijsling Igor (Gantoise) - 110 ptn nr. 57 BIS vs. Moschella Gianni (KTC Diest) - 105 ptn nr. 83: Het vierde enkelspel eindigde in het voordeel van Gantoise, waar Igor Sijsling Gianni Moschella van KTC Diest versloeg met een score van 6-3, 6-1. Hiermee vergrootte Gantoise hun voorsprong tot 7-0 in de ontmoeting.

Van Dyck Nyo (Gantoise) - 105 ptn nr. 76 vs. Vanlommel Cas (KTC Diest) - 85 ptn:

Het vijfde enkelspel werd gewonnen door Gantoise, waar Nyo Van Dyck zijn tegenstander, Cas Vanlommel van KTC Diest, versloeg met 6-1, 6-2. Hiermee stond Gantoise op een overtuigende 8-0 voorsprong.

Desein Niels (Gantoise) - 105 ptn nr. 139 vs. Vervloet Mats (KTC Diest) - 85 ptn:

Het zesde enkelspel was een spannende strijd, maar Niels Desein van Gantoise behaalde uiteindelijk de overwinning met 6-0, 7-6 (3) tegen Mats Vervloet van KTC Diest. Hiermee sloot Gantoise de ontmoeting af met een klinkende 9-0 overwinning.

Het was een sportieve en spannende dag voor alle betrokkenen, en hoewel KTC Diest deze ontmoeting verloor, verdienen beide teams lof voor hun inzet en sportiviteit op de tennisbaan.

De tennisafdeling van Gantoise behaalde met hun overwinning in de hoogste afdeling bij de mannen de felbegeerde titel van Belgisch kampioen. Dit was het resultaat van hard werk, toewijding en teamwork gedurende het hele seizoen. De spelers en hun coachingsteam kunnen trots zijn op hun prestatie en kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen.

Dit kampioenenjaar zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige en succesvolle jaren voor Gantoise. Gefeliciteerd aan alle atleten, coaches en supporters die hebben bijgedragen aan deze buitengewone prestaties!

Onze mooie club is jullie partner bij uitstek om gezond te blijven en plezier te beleven aan sporten in een leuke sfeer! 
 
We zijn dan ook verheugd om de nieuwe samenwerking met Cyclo Studio mee te delen. 

Cyclo Studio is een hip outdoor spinningconcept dat succesvol is in Sint-Denijs-Westrem, Brussel, Kortrijk en Roeselare.

Wat kan je verwachten tijdens een sessie ?
45 minuten intervaltraining, met opzwepende muziek en motiverende instructors. Het allerbelangrijkste: dit is een workout voor alle fitnessniveaus! 

Waar?
Je vindt onze (overdekte!) Cyclo studio op de site aan Noorderlaan #10 nabij de tribune. 

Wanneer? 
Vanaf maandag 4 september
15+ lessen per week
Altijd buiten! (winter en zomer)

Gantoise-leden krijgen allemaal een gratis testles!
 
De lesuren werden ook aangepast zodat ze maximaal aansluiten op hockeytrainingen zodat ouders kunnen sporten op dezelfde site als hun kinderen. De lesplanning vind je hieronder.

Hoe boeken?
Stap 1: Ga naar www.cyclostudio.be en click "book your class"

Stap 2: Click "abonnementen" en kies locatie: "Gantoise"

Stap 3: Bestel "drop-in" class en maak een account aan

Stap 4: Gebruik actiecode: GANT23 en krijg éénmalig een 100% korting op de drop-in class

Stap 5: Klik na de aankoop op "home" en ga naar "lessen" om jouw fiets te reserveren


Gantoise-leden die een testclass doen bij Cyclo Studio, krijgen daarna ook een unieke promocode die enkel te gebruiken valt door Gantoise-leden!
 
We kijken enthousiast uit naar deze nieuwe activiteit en hopen dat iedereen ervan zal genieten!
 

Binnenkort kun je in het Gantoise Rehab & Performance Center bij Kinepraktijk Wezenbeek en hun topteam ook terecht voor personal training, small group training en bootcamps! In de loop van september zal je één-op-één personal trainingen en small group trainingen kunnen inboeken bij onze personal trainer(s), onder wie Red Lion en Gantoise-speler Antoine Kina. 

Meer geïnteresseerd in een bootcampsessie? Die zullen op vaste tijdstippen plaatsvinden en vereisen geen inschrijving vooraf (meer info volgt). De meeste trainingen en sessies zullen doorgaan op de crossfit-zone van Gantoise #10. See u there! Meer info: info@sportkinewezenbeek.be

 

Onze Dames en Heren 1, allebei Belgisch kampioen, komen voor de eerste keer in actie aan de Watersportbaan.

De ploegen zijn ook dit jaar heel sterk en ambitieus. Het belooft weer een schitterend spektakel te worden, met tophockey van de bovenste plank. 

Ook onze G-Force supportersclan zal er zijn met leuke activiteiten voor de kids én ouders, signeersessies na de match en veel meer. Ook blijven eten voor, tijdens of na de wedstrijden zal mogelijk zijn dankzij ons Gantoise Catering team! Meer info voor keuze gerechten en reservaties volgt nog. Blokkeer alvast de hele namiddag! 

Kom onze Dames en Heren ploegen massaal aanmoedigen dit weekend voor de laatste wedstrijden van de reguliere competitie.
Op de affiche staan absolute topwedstrijden in de ION HOCKEY LEAGUE.

WE NEED OUR BLUE-WHITE G-FORCE


Nu zondag nemen onze eerste ploegen het op tegen de Heren 1 en Dames 1 teams van Racing.
Na het EHL-tornooi van afgelopen Paasweekend lgt de focus opnieuw volledig op het Belgisch kampioenschap en zijn dit belangrijke wedsrijden met het oog op de kwalificatie voor de play offs.

Kom onze heren en dames opnieuw massaal aanmoedigen! Onze teams rekenen op hun blauw-witte G-Force aanhang!

 

SUPER SUNDAY invites VINCENT VANASCH

Get ready, want jij kan scoren tegen de nummer 1 keeper van de wereld. The one and only Vincent Vanasch komt samen naar onze Gantoise om aan de G-Force kant van terrein 1 de goal te bewaken.
Kids, are you ready?
Onze kids krijgen de kans hun idool te ontmoeten want na de shoot-out komt er een meet and greet, met fotomoment en signeersessie! Breng jullie posters en spelerstruitje dus maar mee!
Reservaties zijn verplicht via: INSCHRIJVINGSFORMULIER

BLUNCH

Het restaurant THE SERVE is open vanaf 11u00 en serveert jullie in 3 shiften een heerlijke salty 'BLUNCH'.
Geniet van onze uitgebereide keuken en eet met een prachtig zicht op terrein 1. Bij goed weer kunnen jullie zelfs op het terras eten.
Reserveren doe je op voorhand.
Book hier: https://wwc.resengo.com/the_serve_gent

Na de matches zullen er heerlijke burgers gemaakt worden op de Green Egg.

Het is al meer dan 25 jaar een traditie, en dus organiseert Gantoise ook in 2023 het Stropkes Jeugdtornooi op onze hocekeyterreinen aan de Noorderlaan in Gent!
Save the date, spread the word en schrijf je vooral in op hét hockeytornooi voor de Boys en Girls U7 tot en met U12!

 Zaterdag 3 juni 2023:  

 • U10 BOYS, U11 en U12 GIRLS & BOYS (spelen op een half veld)

Zondag 4 juni 2023:

 • U6, U7 en U8 GIRLS & BOYS (spelen op een achtste veld)
 • U10 GIRLS (spelen opeen half veld)

Per leeftijdscategorie en reeks worden er minimaal 4 wedstrijden voorzien van 25 minuten, welke gespreid zijn over de hele dag. Voor de jongste kinderen (U6 - °2017) start het tornooi rond de middag.
Wij streven er ook naar om homogene reeksen samen te stellen zodat elk team leuke en evenwichtige wedstrijden zal spelen. Bij de inschrijving zal je kunnen aangeven in welke reeks (seizoen 2022-2023) jouw team speelt.

De deelname bedraagt:

 • U6 - U7 – U8 : 75 € team van 3 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 
 • U10 t.e.m. U12 : 200 € team van 8 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 

Inbegrepen: lunch en dessert, een goodie bag, mooie prijzen … en uiteraard heel veel fun & hockeyplezier.
Ouders en supporters zijn welkom om zich in te schrijven voor de lunch en de bar aan het terras zal doorlopend open zijn.

KLIK HIER om in te schrijven

Vorig jaar was een overweldigend succes, snel inschrijven is dus de boodschap!KLIK HIER om de foto's van het Stropkes Tornooi 2022 te bekijken

Tot op het Stropkes Tornooi!

Sportieve groeten,
Het Gantoise Team Stropkes Tornooi

CONTACTS

Voor al uw vragen over onze club
kan u steeds terecht op het secretariaat

Maandag t.e.m. Vrijdag :
9:00-12:00 en 13:00-17:30

TEL: 09 430 90 94

Algemeen:
secretariaat@gantoise.be

Hockey:
hockey@gantoise.be
arbitrage@gantoise.be 

Tennis:
tennis@gantoise.be
tennisschool@gantoise.be 

Padel:
padel@gantoise.be
padelschool@gantoise.be

Dance Academy:
dans@gantoise.be 

CHAMPS Gantoise Shop

CHAMPS Sports Store

Wijmenstraat 1A
9030 Gent
09 236 66 26

shop@gantoise.be

Restaurant

Clubhouses Gantoise Noorderlaan 10 & 25

Openingsuren:

 • Maandag: vanaf 16u
 • Dinsdag: vanaf 16u
 • Woensdag: vanaf 12u
 • Donderdag: vanaf 16u
 • Vrijdag: vanaf 16u
 • Zaterdag: vanaf 8u30
 • Zondag: vanaf 8u30

Reservaties: clubhouse@gantoise.be

            

         

HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner

© 2023, website powered by Twizzit.com