GANTOISE

Een indrukwekkend tafereel en een historisch moment voor Gent: zaterdag kreeg de langverwachte brug over de Watersportbaan haar plaats.

De elegante, blauwe Annie Vande Wielebrug (vernoemd naar de Gentse die als eerste vrouw ooit de wereld rond zeilde) zal binnen enkele maanden fietsers en voetgangers vlotter op hun bestemming brengen. Parkeren aan de overkant zal voor Gantoiseleden en -bezoekers nog makkelijker worden.

Enkele cijfers!

  • Het gevaarte is 90 meter lang, 7 meter breed en weegt 230 ton.

  • Er wordt verwacht dat per dag meer dan 3.000 fietsers en voetgangers gebruik zullen maken van de brug. 

  • Voor de bouw is 229.145 kilogram constructiestaal voorzien, 318 kubieke meter beton en 55.011 kilogram wapeningsstaal. 

  • Met het zelfontworpen zeilschip 'Omoo', naar het gelijknamige boek van Herman Melville, maakte Annie Vande Wiele van 1951 tot 1953 met haar man een reis rond de wereld. Ze was de eerste vrouw die een dergelijke reis met een zeilboot ondernam. 

(Foto: Mieke Decoopman)

De aftrap van de Gantoise Wintercup '23-'24 was een schot in de roos! Het was een feest van herkenning voor de doorgewinterde deelnemers, maar ook een warm welkom voor de nieuwe gezichten die zich bij ons aansloten.

De tennisbanen werden dan wel getransformeerd tot strijdtoneel, maar de gezelligheid ná de wedstrijden was minstens zo belangrijk. 

En nu? We kunnen niet wachten tot de volgende speeldag! De Gantoise Wintercup brengt ons samen voor spannende wedstrijden, leuke ontmoetingen en vooral veel plezier op en naast de baan. Dus hou die rackets in de aanslag, blijf die backhand oefenen, en laten we er samen een onvergetelijke wintercompetitie van maken!

Kom kijken naar topvolleybal bij onze vrienden van VDK Gent!

Zin om een Europese topvolleybalwedstrijd bij te wonen deze week? 

VDK Gent trakteert Gantoise op maar liefst 200 plaatsen voor de wedstrijd van 15/11 om 20u30 in de Edugo-arena tegen Vladost.

Dit is eentje voor de snelle beslissers dus! Topspektakel gegarandeerd!

Wie plaatsen wil, kan snel een mailtje sturen tegen uiterlijk dinsdagavond naar jjg@curalys.be met het gewenste aantal plaatsen.

Zondag spelen onze Dames 1 en Heren 1 hun laatste wedstrijd van de heenronde. Onze dames staan autoritair aan de leiding met 33 punten op 36 en willen hun fantastische eerste ronde afsluiten met een goed gevoel. Ze nemen het op tegen Leuven, dat momenteel negende in het klassement staat. Van onderschatting mag geen sprake zijn als je naar hun resultaten kijkt!

Kan het nog spannender? Onze heren staan nu tweede in het klassement, met amper 4 punten voorsprong op de achtste in het klassement, Uccle Sport, onze tegenstander van zondag. Je mag deze wedstrijd gerust omschrijven als een 6-puntenwedstrijd. Winnen betekent de tweede plaats in het klassement veilig stellen en met een goed gevoel de winterstop ingaan!  

Maar gelukkig kunnen onze beide ploegen rekenen op de steun van hun ondertussen befaamde twaalfde man… G-Force

En op jou: kom supporteren en geniet meteen van een heerlijke hamburger (€ 20 of €13 voor de kids) of mosselen (€ 26). Schrijf hier in voor de lunch.

Tot zondag?Gantoise Gazet
Sinterklaas komt naar Gantoise op woensdag 29/11
14/11/2023
Kom jij ook over de brug?
14/11/2023
Gantoise Tennis Wintercup '23-'24
14/11/2023
Gratis tickets volleybal woensdag!
14/11/2023
Super Sunday time: kom je ook?
14/11/2023
Tennisstages Winter 2023-24
29/10/2023
HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner
GANTOISE MEMBER+

© 2023, website powered by Twizzit.com