GANTOISE

We organiseren in de eerste twee weken van september proeftrainingen. Deze proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend. Om praktische redenen kan je slechts één training kiezen.
We organiseren volgende proeftrainingen:

 • Boys & Girls U5 (geboren in 2020): zondagen 8 en 15 september, van 9u30 tot 10u30
 • Boys & Girls U6 en U7 (geboren in 2018 en 2019): woensdagen 4 en 11 september, van 14u30 tot 15u30
 • Boys en Girls U8, Kids trim en Junior Trim (geboren tussen 2013 en 2016): woensdagen 4 en 11 september, van 13u30 tot 14u30
 • Teens Trim (geboren tussen 2006 en 2012): dinsdagen 3 en 10 september, van 19u tot 20u
 • Start to Hockey (geboren in 2005 en ouder): donderdagen 5 en 12 september, van 20u30 tot 22u.

Je kan na de proeftraining beslissen om jou, vanaf midden september 2024, voor het seizoen 24-25 in te schrijven als trainingslid in de verschillende categorieën: U5, U6, U7, U8, Kids trim, Junior trim, Teens trim of Start to Hockey.

Inschrijven voor een proeftraining? Klik HIER

Indien je al hockeyervaring hebt en je wil als trainingslid bij een Gantoise jeugd- of seniorenteam aansluiten als trainingslid of om wedstrijden mee te spelen, stuur dan een mail naar hockey@gantoise.be.

Het is al meer dan 25 jaar een traditie, en dus organiseert Gantoise ook in 2024 het Stropkes Jeugdtoernooi op onze hockeyterreinen aan de Noorderlaan in Gent!
Omwille van de verlengde competitie voor onze jeugdploegen in mei en juni, zal het Stropkes Toerooi vanaf dit seizoen in augustus plaatsvinden.
Een ideale gelegenheid voor onze jeugdteams om het nieuwe hockeyseizoen voor te bereiden!

Save the date, spread the word en schrijf je vooral in op hét hockeytornooi voor de Boys en Girls U7 tot en met U12!

 Zaterdag 31 augustus 2024:  

 • U10 BOYS, U11 en U12 GIRLS & BOYS (spelen op een half veld)

Zondag 1 september 2024:

 • U6, U7 en U8 GIRLS & BOYS (spelen op een achtste veld)
 • U10 GIRLS (spelen op een half veld)

Per leeftijdscategorie en reeks worden er minimaal 4 wedstrijden voorzien van 25 minuten, welke gespreid zijn over de hele dag. Voor de jongste kinderen (U6 - °2017) start het tornooi rond de middag.
Wij streven er ook naar om homogene reeksen samen te stellen zodat elk team leuke en evenwichtige wedstrijden zal spelen. Bij de inschrijving zal je kunnen aangeven in welke reeks (seizoen 23-24 of nieuw seizoen 24-25) jouw team speelt.

De deelname bedraagt:

 • U6 - U7 – U8 : 75 € team van 3 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 
 • U10 t.e.m. U12 : 200 € team van 8 spelers/speelsters + 1 begeleider (25 € per extra speler/speelster) 

Inbegrepen: lunch en dessert, een goodie bag, mooie prijzen … en uiteraard heel veel fun & hockeyplezier.
Ouders en supporters zijn welkom om zich in te schrijven voor de lunch en de bar aan het terras zal doorlopend open zijn.

KLIK HIER om in te schrijven

De voorbije jaren waren een overweldigend succes, snel inschrijven is dus de boodschap!

 

Tot op het Stropkes Tornooi!

Sportieve groeten,
Het Gantoise Team Stropkes Tornooi(°26/10/1989 +22/04/2024)

Gantoise werd diep getroffen door het droevig nieuws van het plots overlijden van haar lid Olivier Steenhaut.

Olivier was jarenlang een zeer trouwen en gewaardeerd hockeyspeler op Gantoise waar hij de laatste jaren een van de bezielers was van de Heren 2 ploeg van Gantoise en recent van de Leopard 3 ploeg.

Wij laten hierbij graag zijn ploegmaats aan het woord  over hun betreurde copain:

“Als een van de "founding fathers" van de Heren 2-ploeg heeft Olivier ons op talloze manieren geïnspireerd. “Oli the wall” heeft ervoor gezorgd dat door een gebrek aan tegengoals we als team opeenvolgende jaren kampioenschappen hebben genoten. Hij vormde de fundamenten van de katapult die onze ploeg doorheen de open league naar eredivisie lanceerde.

Alleen zou het niet lukken, en dat wist hij, dus heeft onze “poulain” zijn tweede grootste talent ook doorheen de jaren uitgespeeld. Olivier was een meester in het aantrekken van nieuw talent. Zo kon hij naast het veld de harten (en dorst) van nieuwe jonkies veroveren door animatie te voorzien in de derde time. Niet alleen jonkies werden aangetrokken tot de ploeg maar ook zijn beste vrienden kwamen zelfs van Antwerpen en Brussel om met deze legende op een veld te kunnen staan. Over talenten gesproken, heeft, volgens eigen zeggen, Pascal Kina hem ooit het grootste talent van de Gantoise genoemd. Daar twijfelde niemand aan… en Olivier won er zelfs een prijs mee op onze jaarlijkse “awards-ceremonie”.

Wegens een acuut gebrek aan plaats in zijn enorme medaille-kast vermelde hij ettelijke malen dat zijn taak als founding father er op zat en dat hij in “eer” afscheid zou nemen van de ploeg. Maar zoals we hem kennen was de drang om iedereen te blijven entertainen te groot. Oli bleef nog 3 jaar super actief in de verdediging van de Heren 2.

Naast zijn pirouette-achtige dribbels op het veld had Olivier ook een grote trukendoos naast het veld. Zo benoemde hij zichzelf tot zelfverklaarde journalist van de derde time. Hij zorgde niet enkel voor wekelijkse foto’s van de sfeer, maar ging ook steeds de “dick” van de match interviewen (en zorgde daarbij voor de nodige troost).

Maar het was niet alleen Olivier die de  ploeg veel bijbracht. Ook wij hebben hem als “papy van de ploeg” het een en ander geleerd mbt de sociale media. Zo ontdekte hij het concept van GIFs op een zonnige namiddag op Gantoise. Het is een understatement om te zeggen dat hij vanaf dan niet meer veel meer met woorden communiceerde in onze WhatsApp-groep maar eerder met grappige beelden.

Olivier, je wordt zo erg gemist. Niet alleen als ploegmaat, maar vooral als vriend, als inspiratie voor velen. Maar weet dat een ding zeker is: je hebt jouw stempel gedrukt bij deze hechte groep, en die blijft voor altijd.”

Gantoise wenst veel sterkte toe aan de ouders Didier en Solange Steenhaut (die tevens jarenlang actief waren binnen de club), aan zijn lieve echtgenote Helena en aan zijn schattige dochtertjes Alix en Joanne (die inmiddels in het spoor van hun papa een mooie sportieve carrière op Gantoise hebben aangevat), de ploeggenoten en allen die Olivier genegen.

Gantoise heeft zich voor het derde opeenvolgende jaar gekwalificeerd voor de finales van de play-offs van de Ion Hockey League, zowel met de Dames 1 als met de Heren 1, wat een unieke prestatie op zich is!
 
De dames staan voor het vierde opeenvolgende jaar in de finale en streven ernaar hun vijfde titel te veroveren. Zij wonnen deze titel al in 2009, 2021, 2022 en 2023. Tegenstander wordt Braxgata dat na een spannende strijd in de halve finales net iets sterker was dan Dragons. 
 
De heren spelen voor de tweede keer na elkaar de finale tegen Watducks en zijn vastbesloten om hun titel te verlengen.
 
Zijn jullie klaar voor het hockeyweekend van het jaar?
 • De wedstrijden vinden plaats in Wilrijk en zijn live te volgen op Playsports
 • Er blijven enkel nog kaarten over voor zaterdag.
 • Zondag is het stadion van 3.200 toeschouwers volledig uitverkocht
 
 

 

 
 
Beste Gantoise-leden,
Beste G-Forcers,
 
De maand mei staat traditiegetrouw in het teken van communies, lentefeesten en de start van muziekfestivals. Maar bij Gantoise staat die in het teken van de Play-Offs. It’s Play-off time! 
 
Onze Dames 1- en Heren 1- ploegen hebben zich voor het derde jaar op rij gekwalificeerd voor de halve finales van de Play-offs. Dit is op zich al een unieke sportieve prestatie. Maar de drang om te blijven winnen is groot, zeer groot, bij zowel de spelers als staff. Bij jou toch ook? 
 
Ondanks alle uitdagingen en obstakels die ze onderweg zijn tegengekomen, hebben onze Heren 1 zich op miraculeuze wijze weten te plaatsen voor deze cruciale fase van het kampioenschap. Ze nemen het op tegen de autoritaire leider van de reguliere competitie, Léopold, van topschutter Tom Boon
 
Onze dames nemen het op tegen het Watducks van Aisling D’Hooghe. Watducks kwalificeerde zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie dankzij een 0-4 overwinning tegen Victory. Onze dames zijn vastberaden om hun vierde titel op rij te winnen. 
 
En omdat het leven vol uitdagingen zit...  een paar challenges:
 1. Iedereen in ons schitterend blauw-wit! We blazen het groen-wit van Watducks en het rood-wit van Léopold terug naar huis. 
 2. We vullen een ganse tribune met kinderen. De tien voltalligste ploegen krijgen een meter Fanta en een gratis ijsje.
We halen onze creatieve kant boven: de beste vijf spandoeken krijgen eveneens een meter Fanta aangeboden. 
 
Animatie:
 • Wij voorzien schmink voor wie wil (thanks Britta!)
 • Wij voorzien muzikale omkadering (thanks L'Empereur!) 

We rekenen op jullie steun! Gekleed in blauw en wit en vol enthousiasme duwen we onze beide teams richting finales!

Forza Gantoise!

 

Programma:
 
Zaterdag 4 mei
 • 12u: Watducks - Gantoise (dames)
 • 15u: Gantoise - Léopold (heren)
 
Zondag 5 mei
 • 12u: Gantoise - Watducks (dames)
 • 15u: Léopold - Gantoise (heren)

 

Beste supporters van Gantoise,

Het is zover! Voor onze Heren 1 is de race naar de Final Four in volle gang en jullie club, Gantoise, strijdt mee om een felbegeerd ticket. Wegens een spannende strijd met Watducks, Dragons en Braxgata is iedere match van cruciaal belang. En nu is het tijd om jullie club naar de overwinning te juichen!

De Dames zijn goed op dreef en in volle voorbereiding voor de play-offs. Ook zij verdienen meer dan ooit onze maximale steun! 

Kom massaal naar de wedstrijden nu zondag tegen Herakles (Dames 12u en Heren 15u) en moedig de speelsters en spelers aan om alles te geven op het veld. Laat zien dat jullie achter hen staan en dat jullie geloven in een plekje in de Final Four. Samen kunnen we geschiedenis schrijven en Gantoise naar de overwinning juichen!

Ons horecateam staat ook paraat en het restaurant verwelkomt jullie voor een lekkere BBQ (20€ pp) tussen de wedstrijden door. Geen reservering nodig! 

Mis deze spannende duels niet, want de sfeer zal ongelooflijk zijn. 

De spelers hebben jullie steun hard nodig om die laatste stap te zetten richting play-offs. Samen zijn we onverslaanbaar!

Tot ziens in de Gantoise Hockey Arena en laten we samen juichen voor onze club, Gantoise!

Op 27 april is het zover: onze U16'ers organiseren hun eigen U16 hockey/tennis toernooi en party samen met onze vrienden van Indiana!
 
De formule is gewijzigd tov de vorige jaren… vanaf nu spelen ze een gemengd toernooi, gevolgd door een pizzanight en party!
 
Onze tennisvrienden krijgen hetzelfde aanbod maar bewijzen zich uiteraard on court in plaats van on field!!
 
Inschrijven en meer info via deze link: KLIK HIER
 
Hope to see you then om onze kleuren blauw-witte Gantoise kleuren te verdedigen!


Beste Gantoise vrienden,

Het hockeykampioenschap is razend spannend met bijzonder belangrijke wedstrijden dit en volgend weekend. 
Omdat een Gantoise Night zonder topspelers, noch bijhorende awards geen ‘echte’ Night is hebben we de moeilijke beslissing genomen om die naar een andere datum te verplaatsen.
Bovendien bleek de zaterdag na de Paasvakantie ook niet de allerbeste datum te zijn voor behoorlijk wat leden, dus stellen we deze prachtige avond dan ook liever uit naar een meer passende datum. 
Uitstel is zeker geen afstel! De nieuwe datum wordt snel gecommuniceerd.
En nu: vizier op zondag voor een hopelijk schitterende Super Sunday!
Grote dank voor jullie begrip  

Zoeken op de site
Wedstrijden Dames 1
Wedstrijden Heren 1
Binnenkort

 

 

 

HEAD PARTNER
PLATINUM PARTNERS
DIAMOND PARTNERS
GOLD PARTNERS
MAIN PARTNERS
PARTNERS
GANTOISE MEMBER+

© 2024, website powered by Twizzit.com