GANTOISE

Afgelopen weekend werkten onze 17 (!) interclubteams hun tweede speeldag af. Sportief met wisselend succes, maar iedereen had het, zowel op als naast het veld, weer geweldig naar hun zin. En laat dat nu net de bedoeling zijn van interclub padel: met je vrienden en teammaatjes genieten van spannende wedstrijden en tijdens de après-padel (met een hapje en een drankje) gezellig napraten met je tegenstanders. 

Wil je ook interclub spelen? Volgend voorjaar start alweer een nieuw seizoen. Hou onze communicatie rond interclub in de gaten via deze Gazet (of de Padel Community Whatsappgroep) zodat je je tijdig kan aanmelden met je ploeg. 

Enkele sfeerbeelden van het voorbije weekend:

 

QR code Padel Community Whatsapp groep

 

Vanaf 16 september zijn de aangepaste prijzen voor abonnementen van het seizoen 23-24 beschikbaar. Deze abonnementen starten op 1 oktober en lopen tot het einde van het seizoen (31 maart 2024).

Abonnement afsluiten kan via website Padel Vlaanderen

Ladderen werkw.
Lad-de-ren
Ladderde
Geladderd

 1. (Onder studenten) Op een ladder naar huis dragen (van iemand die te veel gedronken heeft). ‘We hebben Ben en Jan geladderd gisteren.’
 2. (Van kousen) Beschadigd raken waardoor een of meer draadjes losgeraken en een langgerekt patroon van mazen ontstaat. ‘Fijne kousen ladderen sneller.’
 3. (Onder Gantoise-leden) Het spelen van een tornooi waarbij je leden van je club uitdaagt en zo hoger of lager op de clubladder komt te staan. ‘Goed geladderd gisteren. Twee plaatsen gestegen.’

 

Laatste ronde
De laatste ronde van de clubladder duurt drie weken en wordt gespeeld van 18 september t.e.m. 8 oktober. Tijdens deze ronde heb je tijd om je wedstrijden af te werken en je ranking finaal nog te verbeteren. Zorg er dus voor dat al je wedstrijden gespeeld zijn ten laatste op zondag 8 oktober. Op maandag 9 oktober wordt de finale rangschikking opgemaakt.

Finales
Op zaterdagnamiddag 14 oktober worden de ladderfinales gespeeld met de 8 beste heren- en damesteams. De geplaatste teams worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het wedstrijdschema.

Na vier succesvolle seizoenen zijn we aan het bekijken om bij een volgende editie de ladder te spelen volgens een aangepaste formule. We houden jullie verder op de hoogte. Succes aan alle teams!

De resultaten van de ploegen kan je volgen via Padel Vlaanderen. Het eerste weekend kunnen we alvast als succesvol beschouwen:

 • 7 ploegen wonnen
 • 4 ploegen speelden gelijk
 • 6 ploegen verloren

 

Laatste ronde
De laatste ronde van de clubladder duurt drie weken en wordt gespeeld van 18 september t.e.m. 8 oktober. Tijdens deze ronde heb je tijd om je wedstrijden af te werken en je ranking finaal nog te verbeteren. Zorg er dus voor dat al je wedstrijden gespeeld zijn ten laatste op zondag 8 oktober. Op maandag 9 oktober wordt de finale rangschikking opgemaakt.

Finales
Op zaterdagnamiddag 14 oktober worden de ladderfinales gespeeld met de 8 beste heren- en damesteams. De geplaatste teams worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het wedstrijdschema.

Na 4 succesvolle seizoenen zijn we aan het bekijken om bij een volgende editie de ladder te spelen volgens een aangepaste formule. We houden jullie verder op de hoogte.

Tijdens de week van 28 augustus organiseerde Gantoise Padel zijn derde open tornooi van 2023.
Er werd gespeeld in de reeksen Dames P300, Heren P400 en Heren P500 (36 teams in totaal).
In elke reeks streden er enkele Gantoise-teams mee voor de overwinning.

Winnaars bij de Dames P300 was het talentvolle jonge duo Amina Cambier en Amber De Visscher (amper 16 jaar oud) van padelclub Park Ronse. Ze versloegen in een spannende finale Jessica Van Bruyssel (Botz Padel Lokeren) en Ilse Van De Putte (Boel Padel Temse) met 6-4 en 7-6.

Winnaars bij de Heren P400 waren thuisspelers Frederik Gailly en Dieter Naudts.
Ze versloegen in een minder spannende finale Pieter Coddens (Gantoise) en Tim Lamon (Padel 4U2 Gent) met 6-0 en 6-0.

Winnaars bij de Heren P500 waren Pieter Coryn en Maxim Maveau (beide Kon. Deinze T.C.)
Ze versloegen in de finale Jarich De Muynck en Laurent Standaert (beide T.C. Eeklo) met 6-1 en 6-3.

Bedankt aan alle deelnemers en proficiat aan de winnaars!

 

Enkele statistieken Gantoise Open Tornooien Seizoen 23-24:

Aantal deelnemers 212
Aantal Reeksen 9 reeksen (5 mannen - 4 vrouwen)
Aantal wedstrijden 193
Aantal Gantoise deelnemers 49
Aantal Gantoise finalisten 3 duo's waarvan 2 winnaars 

 

Inschrijven kan via Padel Vlaanderen. Bijkomende info via padelschool@gantoise.be

Zin om na een dagje werk samen met andere Gantoise-leden te genieten van een gezellig avondje padel? Zin om samen de benen los te gooien op aanstekelijke beats, begeleid door DJ Wim? Schrijf je dan nu in voor de de tweede Gantoise Afterwork.

Praktische info:

 • Wanneer? Vrijdag 25 augustus vanaf 18u
 • Voor wie? Mensen die de padelvibes te pakken hebben
 • Startmomenten: 18u en 20u
 • Inschrijven via Padel Vlaanderen

Tot dan!

In het najaar van het seizoen bieden we opnieuw op woensdag, vrijdag en zaterdagvoormiddag jeugd padellessen aan. De lessen lopen over een periode van 10 weken met aansluitend 3 weken reserve/match time. Match time = terreinen zijn gereserveerd, kinderen kunnen vrij spelen. We calculeren reservelessen in voor, door weersomstandigheden, geannuleerde lessen. We starten op in de week van 11 september.
 

Doelgroep Aantal Duurtijd Prijs per deelnemer Inschrijven
U8-U9 10+3 01:00 € 175  Nu inschrijven
U10-U13 10+3 01:00 € 175 Nu inschrijven
U14-U18 10+3 01:30 € 250 Nu inschrijven

+ € 15,00 affiliatie/verzekering (d.i. enkel voor wie nog geen lid is van Tennis Vlaanderen in 2023)

 

Gelieve bij het inschrijven jouw beschikbaarheden zo ruim mogelijk aan te duiden! Gantoise Dans of Hockey leden raden we aan om op het einde van de inschrijving (bij opmerkingen) ook het startuur, einduur en de locatie van de aansluitende Gantoise activiteit mee te geven. We proberen hier dan maximaal rekening mee te houden.

Praktisch:

 • Eind augustus wordt de planning opgemaakt en ontvang je een planningsvoorstel per mail
 • Na akkoord met het planningsvoorstel zal je een betalingsuitnodiging ontvangen
 • KALENDER: Heb je bijkomende vragen of wens je extra info: padelschool@gantoise.be

Sportieve groeten,
Het Gantoise-Padelteam

HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner
GANTOISE MEMBER+

© 2023, website powered by Twizzit.com